Este un desert simplu si rapid, nu necesita timp mult de preparare si nici experienta in bucatarie.
Eu am ales visine pentru ca sunt mare iubitoare de visine, dar merge cu multe feluri de fructe.
Ingrediente reteta desert – chec pufos cu visine
- 8 oua
- 20 linguri apa calduta
- 14 linguri ulei
- 500 gr faina
- 500 gr zahar
- 3 linguri cacao
- Un praf de sare
- Compot de visine fara samburi
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge tava de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Intr-un castron se pun galbenusurile, praful de copt, uleiul, apa, zaharul, faina si se amesteca bine pana ce se topeste zaharul. In final se adauga spuma si se amesteca incet pana obtinem un aluat pufos.
Se toarna jumatate din compozitie in tava si se aseaza peste aluat visinele.
In cealalta jumatate de compozitie se pune cacaua si se toarna peste visine. Se presara deasupra visine.
Tava se introduce in cuptorul incins. Cand este gata se scoate checul din cuptor si se lasa la racit.