Cum putem responsabiliza un copil prea răsfățat cu ajutorul jucăriilor

0
77

Ca părinți dorim și încercăm să oferim copilului nostru tot ce e mai bun și să îndeplinim toate poftele pe care cel mic le are. De exemplu, facem de multe ori greșeala de a-i oferi copilului multe jucării din dorința de a-i mai ”fura” un zâmbet sau încercând, poate, să compensăm lipsa timpului petrecut cu el. Această tendință, dusă la extrem de tot mai mulți părinți, are în timp,  efecte mai puțin benefice asupra copilului și, fără să conștientizeze, îl transformă pe cel mic într-o persoană mereu în căutare de ”altceva”.

Însă învățul are și dezvăț, spune o vorbă veche. Pentru un copil răsfățat un rol extrem de important în încercarea de a-l dezvăța de obiceiuri nepotrivite îl au tot părinții. Mai exact, vorbim despre puterea exemplului. Părinții sunt exemple vii, care prin acțiunile lor dau copilului un mod de comportament foarte rapid de imitat și asimilat. Așadar, părinții sunt cei care dau greutate adultului de mâine.

Sunt specialiști care susțin cu tărie că o soluție pentru micuții răsfățați sunt acțiunile care presupun sporirea creativității celui mic, precum și activități care implică responsabilizarea lui.

Includerea celui mic într-un colectiv este și ea o soluție, chiar dacă poate la început vor fi și situații  mai puțin plăcute, atât pentru copil, cât și pentru părinți. Sunt studii care arată că, în doar câteva luni de la momentul în care prichindelul este expus unui nou colectiv,  acesta își schimbă vizibil atitudinea cu privire la cei din jur, lucru care se traduce prin mai puține episoade de plâns, mai puțin egoism.

Citește și:  Vezi care sunt cele mai enervante sfaturi oferite proaspeților părinți!

O altă variantă extrem de utilă este aceea de a opta pentru jucării educative, care îl implică mai mult pe copil și care presupun un grad de responsabilizare din partea lui. Spre exemplu, păpușa Baby Alive de la Hasbro, este o opțiune atunci când vă doriți ca micuțul să aibă posibilitatea să și vadă ceea înseamnă să ai grijă de un bebeluș.

Pentru că noul Baby Alive Sweet Spoonfuls vine la pachet cu numeroase accesorii, copilul are posibilitatea de a-i prepara el mâncarea jucăriei. În plus, bebelușii Baby Alive  pot fi hrăniți și pot bea apă, iar micuțul  tău poate învață, astfel, ce importanță are respectarea orei mesei – un aspect extrem de important mai ales pentru cei care refuză mâncarea.

Responsabilizarea prin joaca cu Baby Alive este completată și de activități ca schimbatul scutecului, sau pieptănatul. Și pentru ca totul să fie mai atractiv și să se asigure că fiecare copil își va găsi jucăria preferată, cei de la Hasbro au propus bebeluși cu diverse nuanțe de păr sau culori ale pielii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.