Timp liberReiki – un hobby pentru minte ce oferă numeroase beneficii

Reiki – un hobby pentru minte ce oferă numeroase beneficii

Multi vor fi de parere ca a considera Reiki un hobby nu este tocmai un lucru potrivit, insa anumite persoane doresc sa invete lucruri inedite pentru a-si ocupa timpul liber intr-un mod deosebit, iar Reiki poate intra in categoria hobby-urilor pentru suflet si minte.

Termenul Reiki este, probabil, mult prea larg pentru a cuprinde aceasta pasiune ce poate fi intreprinsa ca activitate de timp liber.

Ce este Reiki?

Reiki reprezinta una dintre ramurile terapiilor alternative si mai poate fi interpretat drept forta universala a vietii daca ar fi sa oferim o traducere viabila termenului asa cum este el inteles in cultura japoneza, acolo unde a luat nastere in anul 1920. Reiki are la baza teoria conform careia fiecare dintre noi are o energie ce ii permite unuia sa se vindece atat la nivel fizic, cat si la nivel spiritual, bineinteles in urma meditatiei si printr-o foarte mare vointa.

Cum functioneaza Reiki atunci cand este practicat ca hobby?

Pentru a aborda aceasta latura energetica nu trebuie sa deveniti neaparat un specialist deoarece, dupa cum mentionat si anterior, Reiki poate fi practicat si ca activitate de timp liber avand in vedere ca exista mai multe grade de initiere.

Atunci cand Reiki este practicat ca hobby, practicantii vor fi initiati intr-o faza de inceput a acestei metode de vindecare, invatand cum sa isi focalizeze energia si cum sa isi foloseasca palmele pentru a se relaxa si pentru a impulsiona corpul sa reactioneze si sa se vindece. Abia la un nivel avansat practicantii vor cunoaste cu adevarat toate metodele si vor deprinde abilitati menite sa ii ajute si pe ceilalti, moment in care Reiki se poate transforma dintr-un simplu hobby intr-o adevarata cariera.

Care sunt avantajele practicarii Reiki ca hobby?

Stresul, agitatia, problemele zilnice ne afecteaza pe toti intr-o mai mica sau mai mare masura. Nu mai avem timp sa meditam asupra conditiei noastre si nu mai suntem capabili sa facem ceva constructiv pentru noi insine pentru ca suntem ocupati mereu. Echilibul l-am pierdut iar energia pozitiva dispare si ea in aceste conditii iar trupul, mintea si sufletul au de suferit.

Invatarea primelor tehnici de Reiki inseamna tocmai regasirea acelei energii, deoarece ki reprezinta energia universului iar rei intelepciune, cele doua principii fiind primordiale pentru ca va ajuta spiritul si organismul sa isi regaseasca echilibrul si calea catre vindecare. Practicand Reiki in cadrul unui curs specializat pentru nivelul de incepatori veti invata cum sa folositi energia universului, energia vietii pentru a trece peste toata acesta negura ce ne caracterizeaza viata zi de zi.

De asemenea, veti invata nu doar sa fiti echilibrati, insa veti gasi acea armonie in viata pe care toti o cauta. Veti invata sa va detasati de grijile si problemele care stau intre dumneavoastra si Univers, veti invata sa apreciati tot ce este bun, veti invata sa fiti sinceri cu dumneavoastra si cu cei din jur. Veti invata sa traiti intr-o perfecta armonie cu sine scapand de frustrari si de toate gandurile negre.

De asemenea, ii veti putea intelege mult mai usor si pe cei din jurul dumneavoastra iar problemele lor nu va vor afecta in mod direct ci, din contra, cu ajutorul energiei dumneavoastra ii veti putea ajuta si pe ei sa isi regaseasca pacea interioara. Mai mult decat atat, participand la un curs de Reiki veti avea ocazia sa invatati lucruri noi si in acelasi timp sa socializati.

Pe scurt, Reiki practicat ca hobby va ajuta sa va regasiti si sa va gasiti linistea interioara.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.