Reducerea eficientă a consumului de energie electrică din casă

0
520
Reducerea consumului de energie electrica, Foto: advantageccs.org
Reducerea consumului de energie electrica, Foto: advantageccs.org

Cu totii ne dorim facturi mai mici, indiferent de situatie, si cum energia electrica este atat de pretioasa, in randurile care urmeaza va vom prezenta cateva metode eficiente pentru reducerea consumului de energie electrica.

Traim intr-o perioada in care nu ne permitem sa irosim absolut nimic, cu atat mai putin energia electrica. Daca oricare dintre dumneavoastra si-ar da silinta sa reduca din consumul de energie electrica in propria locuinta, atunci ar fi nevoie de mai putine resurse pentru producerea acesteia.

• Un prim pas catre reducerea consumului de energie electrica este utilizarea doar acelor electronice si electrocasnice de care aveti nevoie. De exemplu, chiar si atunci cand nu va uitati la televizor, este bine ca acesta sa fie scos din prize deoarece si cand sunt in stand-by aceste electronicasnice consuma o cantitate mica de energie electrica.

• Scoateti din priza chiar si incarcatorul telefonului mobil deoarece si acesta consuma energie electrica chiar daca telefonul nu este conectat.

• Pentru un consum redus de energie electrica, alegeti intotdeauna electrocasnicele din clasa energetica A (A+, A++).

Citește și:  Cum puteți scăpa de furnicile din casă într-un mod simplu și natural?

reducerea consumului de energie electrica• Nu lasati lumina aprinsa intr-o incapere in care nu stati. Pentru a va asigura ca nu veti uita sa stingeti lumina atunci cand iesiti dintr-o camera, alegeti lampile cu senzor.

• Folositi becurile economice in locul celor obisnuite. A fost demonstrat faptul ca becurile economice consuma cu 60% mai putin decat cele obisnuite.

• Specialistii in design recomanda iluminatul inteligent. Acesta presupune realizarea intr-o singura incapere a mai multor zone iluminate, adica folosirea mai multor corpuri de iluminat pentru anumite zone ale unei incaperi.

• Daca locuiti la casa, inlocuiti sistemele de incalzire a apei cu panourile solare. Acestea sunt mult mai eficiente in ceea ce priveste reducerea consumului de energie electrica.

• O casa bine izolata va va ajuta sa economisiti atat energie termica, cat si energie electrica deoarece nu veti mai fi nevoiti sa folositi foarte mult timp aparate de racire sau incalzire a aerului pentru ca temperatura va fi constanta.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.