Află caracteristicile rasei de pisici Seychellois Longhair

0
556

Seychellois Longhair reprezintă una din rasele de pisici orientale cu păr lung. Este un animal de companie rar, pretențios; după cum îi spune și numele provine din Republica Seychelles, un arhipelag din Oceanul Indian. Rasa a fost dezvoltată în Marea Britanie în anul 1980 și are un aspect asemănător pisicii Siameze.

Pisica Seychellois Longhair este grațioasă, are corpul lung, flexibil și musculos. Capul este bine proporționat față de corp, botul este lung, bărbia subdezvoltată, urechile sunt foarte late la bază, rotunjite la vârf, în general par destul de mari. Ochii sunt mari, migdalați, au irisul de culoare albastră, sunt frumoși, foarte expresivi și ușor înclinați spre nas. Pisica are corpul subțire dar musculos, gâtul destul de lung și delicat, iar coada se îngustează spre vârf. Membrele posterioare sunt mai bine dezvoltate decât cele anterioare, dar în general sunt lungi, subțiri, iar mersul ușor, grațios. Labele sunt destul de mari, au formă ovală, sunt prevăzute cu fire de păr scurte. Întregul corp este acoperit cu fire de păr lungi și de subpăr scurt, care alcătuiesc o blană moale, albă, cu pete în nuanțe de culori închise mai ales pe cap, coadă și cele patru membre. În funcție de culoarea blănii se disting trei tipuri ale acestei rase și anume: pisica Seychellois Longhair cu păr alb și pete mari de culoare închisă pe cap, coadă și membre; pisica Seychellois Longhair albă cu pete mici de culoare închisă pe cap, coadă și membre; pisica Seychellois Longhair albă cu pete mici întunecate pe cap și coada de culoare închisă.

Citește și:  Iți plac câinii uriași? Iată care sunt cei mai mari câini din lume și stăpânii lor
Rasa Seychellois cu păr scurt, Foto: unitedcats.com
Rasa Seychellois cu păr scurt, Foto: unitedcats.com

Ca animal de companie, Seychellois Longhair este potrivită pentru o familie ce are copii. Pisica are o plăcere deosebită să-și petreacă timpul cu copiii, iar uneori chiar să-i domine sau să-i protejeze. Este un animal afectuos, jucăuș, plin de viață, vesel, inteligent și dedicat stăpânului și familiei acestuia. Este o pisică temperamentală, care trebuie să fie în centrul atenției, miaună destul de mult, este sociabilă și uneori răzbunătoare mai ales dacă i se interzice să facă ce vrea sau este lăsată singură.

Rasa Seychellois Longhair are speranța de viață de cel mult 15 ani.

Video – Rasa de pici Seychellois:

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.