Nume de câini și semnificații – vezi ce nume i se potrivește rasei tale

3
27084
Nume de câini

Rex – Unul dintre cele mai populare nume de caini, in primul rand datorita simplitatii, respectiv sonoritatii sale, iar apoi, datorita semnificatiei sale aparte, Rex pare potrivit pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice. Desigur, daca tinem seama de faptul ca acest nume de caine semnifica rege, am fi tentati sa credem ca este recomandat pentru rasele de talie mare, protectoare, extrem de inteligente si, nu in ultimul rand, impunatoare prin culoarea blanii. Chiar si asa, fiind vorba de unul dintre cele mai populare nume de caine, Rex poate fi folosit pentru toate rasele, de la ciobanesc german sau Estrella pana la Border Collie.

Azorel – Acest nume de caine este unul dintre cele mai populare, chiar daca, in prezent, detinatorii de patrupede au tendinta sa aleaga, pentru cainii lor, nume mai putin obisnuite, cu o sonoritate ciudata si, de cele mai multe ori, cu o semnificatie pe masura personalitatii animalelor lor de companie.

Grivei – Unul dintre cele mai populare nume de caini de la noi, Grivei nu mai este folosit cu aceeasi frecventa de catre detinatorii de patrupede, acestia preferand, pentru cainii lor, nume mai putin obisnuite, eventual cu o sonoritate si, de ce nu, o semnificatie aparte. Recomandam acest nume de caine, chiar si asa, pentru rasele de talie mijlocie sau mica.

Baby – Acest nume de caine pare potrivit pentru rasele jucause, extrem de energice, mai cu seama pentru patrupedele de talie mica sau mijlocie. Chiar si asa, numele de caine Baby, ce provine din limba engleza, poate fi recomandat pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice. Semnificatia sa este bebelus, copil, pui, respectiv iubit/a.

Alfy – Acest nume de caine este din ce in ce mai popular printre detinatorii de patrupede, cu atat mai mult cu cat acestia cauta, pentru cainii lor, nume mai putin obisnuite, eventual din onomastica occidentala, si cu o sonoritate si o semnificatie deosebite.

Alice – Acest nume de caine, potrivit pentru patrupedele de sex feminin, este tot mai des folosit, poate si datorita simplitatii sale, precum si datorita semnificatiei sale, insemnand nobil. Recomandam acest nume de caini pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice.

Alisa – Acest nume de caine este din ce in ce mai popular printre detinatorii de patrupede, cu atat mai mult cu cat acestia cauta, pentru cainii lor, nume mai putin obisnuite, eventual cu o sonoritate si o semnificatie deosebite. De altfel, cele mai des folosite nume de caine provin din limba engleza, majoritatea stapanilor de caini dorind, pentru patrupedele lor, un nume care sa reflecte intocmai personalitatea animalului lor. Numele de caine Alisa, pentru cainii de sex feminin, este cu atat mai aparte cu cat are semnificatia de nobil.

Alma – Numele de caine Alma, pentru patrupedele de sex feminin, este recomandat pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice; in plus, acest nume de caini are o semnificatia cu totul deosebita, insemnand, in limba spaniola, suflet.

Alvis – Detinatorii de patrupede au tendinta, in ultima vreme, sa aleaga un nume, pentru cainii lor, mai putin obisnuit, eventual simplu, dar cu o sonoritate aparte si care sa reflecte personalitatea animalelor lor de companie. Unul dintre aceste nume neobisnuite ar putea fi Alvis, ce inseamna intelept, inteligent. Tocmai de aceea recomandam acest nume de caine pentru toate rasele care, prin energia lor debordanta si prin devotamentul fata de stapani, sunt extrem de inteligente.

Amistad – Multi dintre detinatorii de patrupede aleg, pentru cainii lor, nume nu foarte obisnuite, cu o sonoritate aparte si, in cele mai multe dintre cazuri, cu o semnificatie care sa reflecte intocmai personalitatea mult indragitului lor animal de companie. Acesta este unul dintre acele nume de caini deosebite si usor de recunoscut. Recomandam acest nume de caini pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice. Mai mult decat atat, in limba spaniola, acest nume are semnificatie de prietenie.

Câine, Foto: cibocanigatti.it
Câine, Foto: cibocanigatti.it

Amor – Cei care isi doresc ca mult indragitul lor caine sa poarte un nume deosebit, usor de recunoscut si care sa reflecte personalitatea lor, caracterizata de o energie debordanta si inteligenta, ar trebui sa aleaga acest nume. E drept ca numele de caine Amor, ce inseamna iubire, pare potrivit mai degraba pentru rasele de talie mica sau mijlocie, insa fiecare detinator de patrupede e liber sa aleaga ce nume vrea pentru cainele sau.

Astro – Cei care isi doresc ca mult indragitul lor caine sa poarte un nume deosebit, usor de recunoscut si care sa reflecte personalitatea lor, caracterizata de o energie debordanta si inteligenta, ar trebui sa aleaga acest nume. Il recomandam pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice.

Atomic – Multi dintre detinatorii de patrupede se decid sa aleaga, pentru cainii lor, nume nu foarte obisnuite, cu o sonoritate aparte si, in cele mai multe dintre cazuri, cu o semnificatie care sa reflecte intocmai personalitatea mult indragitului lor animal de companie. Acesta este unul dintre acele nume de caini nu neaparat deosebite, cat usor de recunoscut. Recomandam acest nume de caini pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice, chiar daca, la prima vedere, pare usor amuzant.

Babushka – Acest nume de caine, potrivit pentru animalele de sex feminin, este usor de recunoscut si poate fi ales pentru orice rasa, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice. Iar, daca va intereseaza si semnificatia, aflati ca numele de caine Babushka inseamna femeie batrana, bunica, fiind de provenienta rusa.

Babsy – In prezent, detinatorii de patrupede aleg, pentru cainii lor, nume deloc comune, cu o sonoritate aparte si, in cele mai multe dintre cazuri, cu o semnificatie care sa reflecte intocmai personalitatea mult indragitului lor animal de companie. Acesta este unul dintre acele nume de caini deosebite si usor de recunoscut. Recomandam acest nume de caini, Babsy, pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice. Iar daca va intereseaza semnificatia sa, Babsy semnifica strain.

Abby – Acest nume de caine este din ce in ce mai popular printre detinatorii de patrupede, cu atat mai mult cu cat acestia cauta, pentru cainii lor, nume mai putin obisnuite, eventual cu o sonoritate si o semnificatie deosebite. De altfel, cele mai des folosite nume de caine provin din limba engleza, majoritatea stapanilor de caini dorind, pentru patrupedele lor, un nume care sa reflecte personalitatea animalului lor. Iar Abby are semnificatia de bucurie, veselie. Este potrivit pentru cainii de sex feminin, fiind recomandat pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice.

Ays – Nume nu foarte comune, cu o sonoritate si o semnificatie deosebite — acestea sunt trasaturile ultimelor tendinte in materie de nume de caine. Multi dintre detinatorii de patrupede decid sa aleaga, pentru cainii lor, nume deloc obisnuite, care sa reflecte personalitatea animalului lor de companie. Acest nume de caine este, fara discutie, unul dintre cele mai plauzibile exemple in acest sens. In plus, acest nume de caine, Ays, este si usor de recunoscut. Il recomandam pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte trasaturi specifice.

Abaris – Se poate spune ca multi dintre detinatorii de patrupede au tendinta de a alege, pentru cainii lor, nume nu foarte obisnuite, cu o sonoritate aparte si, in cele mai multe dintre cazuri, cu o semnificatie care sa reflecte intocmai personalitatea mult indragitului lor animal de companie. Acesta este unul dintre acele nume de caini deosebite si usor de recunoscut. Recomandam acest nume de caini pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice. E posibil ca semnificatia acestui nume de caine sa fie lumina, stralucitor.

Anouka – Multi dintre detinatorii de patrupede aleg, pentru cainii lor, nume nu foarte obisnuite, cu o sonoritate aparte si, in cele mai multe dintre cazuri, cu o semnificatie care sa reflecte intocmai personalitatea mult indragitului lor animal de companie. Acesta este unul dintre acele nume de caini deosebite si usor de recunoscut. Recomandam acest nume de caini pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice. Si desigur, este destinat cainilor de sex feminin, citindu-se Anuca.

Andromeda –  Se poate spune ca acest nume de caine este din ce in ce mai popular printre detinatorii de patrupede, cu atat mai mult cu cat acestia cauta, pentru cainii lor, nume mai putin obisnuite, eventual cu o sonoritate si o semnificatie deosebite. De altfel, cele mai des folosite nume de caine provin din limba engleza, majoritatea stapanilor de caini dorind, pentru patrupedele lor, un nume care sa reflecte personalitatea animalului lor. Chiar si asa, un nume precum Andromeda este mult prea lung; recomandarea noastra e ca numele cainelui vostru sa fie cat mai scurt cu putinta, in acest fel, fiind mai usor de recunoscut de catre mult indragitul vostru animal de companie.

Alegria – Acest nume de caine este potrivit pentru toate rasele inteligente si foarte energice, cu atat mai mult cu cat semnifica bucurie, intrucat provine de la substantivul spaniol cu aceeasi forma.

Alex – Multe dintre numele de persoana au devenit, intre timp, si nume de animale. Unul dintre aceste exemple este Alex, folosit tot mai des ca nume de caine, poate si datorita semnificatiei sale. Numele de caine Alex semnifica aparator, ocrotitor al oamenilor. Recomandam acest nume de caini pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte trasaturi specifice.

Citește și:  Rasa de câini Basenji - considerat unul din cei mai curați câini

Alexia – Numele de caine Alexia, potrivit pentru patrupedele de sex feminin, are o semnificatie aparte, insemnand ocrotitor al oamenilor. Tocmai de aceea il recomandam pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice.

Alexis – Detinatorii de patrupede care isi doresc ca mult indragitul lor caine sa aiba un nume mai putin obisnuit, usor de recunoscut si cu o semnificatie aparte pot alege Alexis, ce semnifica aparator, ocrotitor al oamenilor. Cu toate acestea, recomandam acest nume de caini pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristici specifice.

Alec – Cu o semnificatie aparte pentru totii iubitorii de caini, insemnand aparator al oamenilor, Alec este forma scurta a numelui Alexandru si este des folosit si ca nume de animale, intrucat are doar doua silabe si este usor de recunoscut. Recomandam acest nume de caine pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte caracteristice specifice.

Aldo – Acest nume de caine pare potrivit pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte trasaturi, in pofida faptului ca semnificatia sa este batran, nobil. Desigur, fiecare stapan alege pentru cainele sau ce nume crede ca i se potriveste.

Câine, Foto: labiszynzhp.manifo.com
Câine, Foto: labiszynzhp.manifo.com

Albus – Cei care isi doresc ca mult indragitul lor caine sa aiba un nume deosebit si care sa arate intocmai trasaturile sale aleg nume precum Albus, care, dupa cum ne-am dat seama, pare potrivit mai degraba pentru animalele cu o blana alba. Si nu intamplator, caci semnificatia acestui nume de caine este alb, stralucitor. Recomandam acest nume pentru toate rasele care au o blana colorata viu, cu nuante puternice de alb, cum ar fi, de pilda, husky siberian.

Alberto – Pe langa faptul ca acest nume de caine are o semnificatie aparte, insemnand stralucit/or, respectiv nobil, Albert este si extrem de popular in randul stapanilor care vor ca indragitorul lor animal de companie sa aiba un nume simplu si usor de recunoscut. Recomandam acest nume de caini pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte trasaturi.

Alban – Acest nume de caine este potrivit pentru toate rasele, indiferent de talie sau alte trasaturi specifice. Semnificatia numelui de caine Alban este din Alba, insa ar putea face referire si la culoarea alba a blanii, in functie de dorintele fiecarui stapan in parte.

Aladin – Cei care isi doresc ca numele cainilor lor sa aiba o semnificatie aparte, sa fie usor de recunoscut si sa arate intocmai trasaturile animalelor lor de companie ar trebui sa aleaga Aladin. Acest nume de caine are semnificatia de incredere, credinta, fiind potrivit, prin urmare, raselor inteligente si protective cu stapanii lor.

Akita – Acest nume de caine provine de la denumirea rasei omonime, insa este potrivit si pentru alte rase. In plus, este usor de recunoscut, avand doar trei silabe.

Ajax – Cei care isi cauta un nume de caine simplu ar trebui sa aleaga Ajax, ce se citeste Aiax. Recomandam acest nume de caine pentru toate rasele, indiferent de talie sau trasaturi.

Ailen – Acest nume de caine este potrivit pentru toate rasele energice si protective fata de stapanii lor. Ailen este un nume destinat cainilor de sex feminin. Semnificatia sa este fericire.

Aida – Fiecare nume de caine este deosebit in felul sau, insa putine sunt cele care sa fie populare atat ca nume de persoana, cat si ca nume de animale. Unul dintre cele mai plauzibile exemple in acest sens este, fara discutie, Aida, tot mai des folosit ca nume de caine. Pe langa faptul ca acest nume are o semnificatie aparte, insemnand vizitator, Aida mai este si un nume usor de recunoscut de caini, avand doar trei silabe. Recomandam numele de caine de sex feminin pentru toate rasele inteligente, protectoare, indiferent de rasa.

Agatha – Cei care isi doresc ca mult indragitul lor caine sa aiba un nume cu o semnificatie aparte si care sa arate intocmai bunatatea si grija fata de stapani a cainelui de sex feminin ar trebui sa aleaga Agatha. Acest nume de caine este, de asemenea, si unul dintre cele mai populare.

Adonis – Numele de caine Adonis, cu rezonante mitologice, este recomandat raselor nobile, extrem de inteligente, energice si, mai ales, curajoase prin natura lor. Semnificand lord, nobil, acest nume de caine poate fi pus raselor de talie mare. Desigur, aceasta nu este decat o recomandare.

Adonia – Acest nume de caine este destinat, dupa cum ne-am dat seama cu totii, animalelor de sex feminin. Nume cu rezonante mitologice, Adonia este forma de feminin a numelui Adonis. Si semnificatia sa este deosebita, insemnand lord, nobil. Recomandam acest nume pentru toate rasele de caini nobile, dar si pentru rasele de talie mica sau mijlocie.

Adolf – Cainii agresivi, dar si inteligenti si protectivi cu stapanii lor ar trebui sa aiba un nume potrivit, cu rezonante aparte. Unul dintre aceste nume este Adolf sau Adolph, in varianta germanica. Surprinzator sau nu, acest nume de caine este extrem de popular, intrucat semnificatia sa este lup nobil. Tocmai de aceea recomandam Adolf ca nume pentru cainii din rasa ciobanesc german si nu numai.

Admiral – Acest nume de caine deosebit este recomandat acelor rase inteligente, energice si, mai ales, protective cu familia care le-a adoptat. Nume de caine aparte atat ca sonoritate, cat si ca semnificatie, insemnand amiral in limba romana, Admiral pare, chiar si asa, potrivit pentru toate rasele, o asemenea alegere fiind conditionata de dorintele stapanilor, desigur.

Addison – Din categoria numelor de caini deosebite face parte si Addison, fiind un nume aparte atat ca sonoritate, cat si ca semnificatie, insemnand fiu al lui Adam. Recomandam acest nume de caine pentru toate rasele, indiferent de talie.

Adamson – Acest nume de caine, ce provine de la forma Adam, este potrivit pentru cainii cu personalitate, extrem de inteligenti si puternici, preferabil de talie mare. Desigur, fiecare alege pentru cainii lor ce nume considera, insa daca ne dorim ca numele cainelui nostru sa arate intocmai personalitatea animalului, ar trebui sa alegem Adamson.

Adam – Pentru cei care isi doresc ca mult indragitul lor caine sa aiba un nume cu rezonante biblice, recomandam Adam. Folosit atat ca nume de persoana, cat si ca nume de caine, acesta semnifica barbat, om. Este potrivit pentru toate rasele de caini, insa il recomandam pentru ciobanescul german, una dintre cele mai inteligente rase de caini.

Ada – Stapanii care au un caine de sex feminin si care prefera numele simple, cu o semnificatie aparte, ar trebuie sa aleaga, fara discutie, Ada; pe langa faptul ca acest nume de caine este usor de recunoscut, avand doua silabe, Ada semnifica noblete, nobila. Recomandam acest nume de caine pentru rasele Weimaraner sau Bloodhound si nu numai. 

Achilles – Cei care isi doresc ca mult indragitul lor caine sa aiba un nume deosebit, cu rezonante mitologice, ar trebui sa aleaga, fara discutie, Achilles ori varianta romaneasca, Ahile. Achilles este numele unui razboinic din vestita legenda greceasca; cel mai curajos dintre eroii care au luptat in razboiul impotriva troienilor, Achilles a fost omorat de o sageata ce i-a strapuns calcaiul, de unde si legenda calcaiului lui Ahile. Recomandam acest nume de caini pentru rasele de caini energice, de talie mijlocie sau mare.

Abraham – Cainele este un animal cu personalitate, motiv pentru care consideram ca si numele sau trebuie sa semnifice intocmai trasaturile sale. Tocmai de aceea alegerea unui nume pentru cainele nostru este, uneori, o alegere destul de anevoioasa. Pentru stapanii care isi doresc ca mult indragitul lor caine sa aiba un nume istoric, recomandam Abraham, care are si o semnificatie aparte, insemnand tatal tuturor. Numele de caine Abraham ar fi potrivit pentru ciobanescul german, dar si pentru alte rase.

Aaron – Acesta este un nume de caine pentru stapanul care isi doreste ca animalul sau de companie sa aiba un nume cu o semnificatie aparte, conforma cu talia cainelui sau. Aaron ar semnifica, potrivit unor ipoteze, slavit sau chiar munte inalt. Prin umare, acest nume este potrivit pentru cainii de talie mare, cum ar fi, de pilda, cei din rasa dog german si nu numai. Desigur, aceasta nu este neaparat o regula, caci fiecare stapan alege ce nume doreste pentru cainele sau.

Abbot – Daca stapanul isi doreste ca animalul sau de companie sa aiba un nume deosebit, cu siguranta Abbot este una dintre cele mai potrivite alegeri. Numele de caine Abbot ar putea semnifica, potrivit unor ipoteze, servitor, fiind, prin urmare, potrivit pentru toate rasele de caini.

Abner – Cei care isi doresc cu tot dinadinsul ca animalele lor de companie sa aiba un nume cu totul aparte trebuie neaparat sa aleaga numele Abner. Acest nume de caine are, de asemenea, si o semnificatie deosebita, insemnand tatal meu este lumina, pentru stapanii care vor ca mult indragitul lor caine sa aiba un nume cu o semnificatie frumoasa. Recomandam acest nume de caine pentru toate rasele.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

3 COMENTARII

  1. Ati omis un nume masculin f. popular pentru rasele de talie mica: Toto. Deasemeni mai nou, pentru fetite Sarah si Aisha, nume care sunt din ce in ce mai folosite.

  2. Pentru o catelusa de rasa pitica ar fi potrivivit numele Maia asa o cheama pe catelusa mea iar pentru un catel draguț ar fi potrivit numele Oto asta este numele catelului meu si ar mai fi un nume bun pentru un catel de rasa pitica care este foarte jucaus ar trebui numele Bruno asa il cheama pe cațelul meu preferat care a murit ieri adica pe 12 iulie 2018 din cauza ca a mancat otrava avea doar 4 luni noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo Brunoooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.