Află caracteristicile rasei de pisici cu păr lung Cymric

0
586
Rasa de pisici Cymric, Foto: free-pet-wallpapers.com
Rasa de pisici Cymric, Foto: free-pet-wallpapers.com

Rasa de pisici Cymric a fost infiintata in anul 1960 in SUA. In prezent astfel de pisici sunt folosite frecvent in spectacole pe continentul Americii de Nord.

Ca aspect general pisica Cymric se aseamana cu rasa de pisici Manx fara coada insa fata de aceasta se diferentiaza in principal prin faptul ca are parul lung. Acest lucru a facut ca multi ani pisica Cymric sa nu fie considerata o rasa separata, ci o pisica Manx fara coada. In timp insa rasa a fost recunoscuta ca fiind unica, unul din motive fiind chiar podoaba ei corporala.

Pisica Cymric are corpul destul de mic dar puternic, rotofei si pufos datorita firelor de par lungi care alcatuiesc blana luxoasa. Poate fi asemanata cu un iepure datorita membrelor lungi din spate si a celor scurte din fata. Blana sa moale si stralucitoare este alcatuita din fire de par lungi si fire de subpar scurte, fine si dese. Coloritul este diferit, in nuante ce sunt recunoscute de standardele internationale la pisici. Capul este mare si rotund, obrajii proeminenti, botul de lungime medie, urechile sunt mari, triunghiulare, mai late la baza si ingustate spre varf, cu marginile usor rotunjite. Privirea este agera, acuitatea vizuala mare datorita ochilor mari expresivi si rotunzi. Culoare irisului poate varia de la un exemplar la altul. Buza superioara este prevazuta cu numeroase perechi de vibrize lungi, fine si albe, iar la sprancene are cateva fire de par lungi bine evidentiate.

Pisica Cymric, Foto: wallpapers.free-review.net
Pisica Cymric, Foto: wallpapers.free-review.net

Astfel de pisici pot fi adoptate ca animale de companie deoarece sunt afectoase, inteligente, prietenoase, curajoase, ascultatoare, sensibile si loiale. Nu sunt agresive, au un caracter calm si bland. Se inteleg foarte bine cu copiii si cu alte animale de companie (precum sunt cainii). Au multa energie, sunt vesele, jucause, amuzante, capabile sa faca farse. Cei care au rozatoare ca animale de companie sau pasari de colivie trebuie sa le tina departe de astfel de pisici pentru a nu cadea prada acestor feline.

Citește și:  Rasa de câini Xoloitzcuintle: considerată una dintre cele mai vechi rase de câini din lume
Cymric, pisica fara coada si par lung, Foto: animaltheory.blogspot.com
Cymric, pisica fara coada si par lung, Foto: animaltheory.blogspot.com

Pentru a se manifesta in voie au nevoie de mult spatiu de miscare, cel mai bine este sa fie tinute la o casa ce are curte. Sunt nobile, curajoase, bune animale de vanatoare, capabile sa prinda pasari si soareci. Unii crescatori le tin in loc de caine deoarece sunt curajoase, agile, rapide, extrem de inteligente si cu o memorie exceptionala. Au o sanatate foarte buna, pot suferi frecvent doar de lipsa de atentie din partea stapanului deoarece sunt foarte sensibile si nu suporta sa stea singure. Aceste pisici nu necesita o ingrijire speciala, hrana lor trebuie sa fie echilibrata, speciala pentru pisici, se cumpara de la magazinele cu produse pentru animale de companie. In perioada de naparlire alimentatia lor trebuie sa fie completata cu vitamine, iar apa trebuie sa fie curata si proaspata, sa nu le lipseasca in nici o zi. Blana trebuie frecvent periata, chiar in fiecare zi, urechile usor sterse pentru a fi pastrate curate, la fel trebuie sterse secretiile lacrimale de la ochi si de asemenea examinate labele si unghiile de la picioare.

Speranta de viata la rasa de pisici Cymric este de aproximativ 15 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.