Rasa de pisici Cheetoh, o specie ce se aseamănă cu pisica leopard

0
844
Rase de pisici - Cheetoh , Foto: markgchurchill.blogspot.ro
Rase de pisici - Cheetoh , Foto: markgchurchill.blogspot.ro

Pisica Cheetoh se aseamănă cu pisica leopard, se spune chiar că ar fi înrudită cu aceasta. Chiar numele ei face aluzie la relația acestei pisici cu leopardul și ghepardul. În realitate rasa Cheetoh reprezintă un hibrid între rasa Bengaleză și Ocicat. Este o rasă destul de nouă, apărută în anul 2001 și recunoscută de Organizațiile Feline Internationale în anul 2004.

Un exemplar adult poate avea greutatea de 6-11 kg și înălțimea corpului de 30 cm. Ca aspect general se aseamănă cu rudele ei sălbatice, iar față de alte rase de pisici domestice aceste animale Cheetoh au un mod de a se deplasa mai interesant, pitit, grațios, caracteristic speciei.

Pisica Cheetoh are corpul alungit, subțire, flexibil, musculos, iar coada de lungimea medie. Ochii sunt mari, ovali, migdalați, de culoare deschisă – verde, căprui, cum e cuprul sau auriu. Urechile sunt mari, asemănătoare cu cele de la pisicile Bengaleze. Blana este cu fire de păr dese și scurte, moale la atingere ca o catifea. Coloritul este negru-maroniu, roșcat, galben-închis, sau de nuanța mahonului.

Pisica Cheeton , Foto: markgchurchill.blogspot.ro
Pisica Cheetoh , Foto: markgchurchill.blogspot.ro

Ca animal de companie, pisica Cheetoh este blândă, loială față de stăpânul ei, deși ca aspect pare un ghepard fioros. Este foarte inteligentă și nu este agresivă față de câini sau alte rase de pisici. Cei care au astfel de animale spun că sunt afectuoase, liniștite, jucăușe cu puii lor și cu membrii familiei. Înteresant la această rasă este faptul că masculul are grijă de puii lui, ceea ce nu se întâmplă la alte rase de pisici. Această pisică poate fi crescută în familii cu alte animale de companie sau care au copii. Caracterul ei docil o face un bun prieten pentru aceștia. Are și calitatea de a fi foarte inteligentă, iar curiozitatea accentuată o determină să fie atentă la tot ce se întâmplă în jurul ei. Nu își arată în niciun fel agresivitatea deși aspectul ei ar spune că este un animal oarecum fioros.

Citește și:  Ce boli apar din cauza nutriției de calitate inferioară la animalele de companie?

Dezavantajul constă în faptul că este o specie rară și costă destul de mult. Poate suferi de cardiomiopatie la fel ca și rasa Bengaleză. Creșterea acestei rase nu este dificilă, are nevoie de hrană specială pentru pisici, de calitate superioară și nu trebuie periată decât o dată pe săptămână deoarece are blana cu păr scurt.

Video – Rase de pisici – Cheetoh: 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.