Animale de companieWheaten Terrier cu blană moale, o rasă de câini potrivită pentru o...

Wheaten Terrier cu blană moale, o rasă de câini potrivită pentru o familie

Wheaten Terrier este o rasă de câini din Irlanda care a apărut în SUA abia în anul 1940. Cei care își doresc un astfel de animal de companie trebuie să fie convinși că Wheaten Terrier este rasa potrivită pentru ei și familia lor, deci să știe care sunt avantajele și dezavantajele acestui patruped.

Câinele Wheaten Terrier este un animal loial stăpânului, care execută comenzile acestuia imediat. Pe de altă parte nu este un tip de câine liniștit, care să fie prietenul unui singur om, a stăpânului, el are un fel instinctual de a se adapta foarte bine în orice împrejurare, de a-și face noi prieteni, sau de a fi câinele tuturor. Este jucăuș, neastâmpărat, cei care își doresc un câine liniștit trebuie să caute un alt tip de rasă, pentru că Wheaten Terrier are un nivel de energie ridicat.

Câinele Wheaten Terrier este de talie medie, are înălțimea de 43-48 cm și greutatea de 14-18 kg. Are corpul robust, cu aspect aproape pătrat, capul lung și plat. Blana este bogată, moale, ondulată, de culoare deschisă, galben-pai.

Wheaten Terrier
Wheaten Terrier

Ochii sunt migdalați, au irisul de culoare maronie, iar urechile sunt de mărime medie, bine acoperite de păr, ținute în jos, atârnate spre față. Cei care au un astfel de câine trebuie să-l pieptene măcar de 2-3 ori pe săptămână pentru ca blana să fie îngrijită și neîncâlcită. Recomandat ar fi ca blana sa să fie pieptănată zi de zi.

Câinele trebuie dresat de mic, pentru a asculta comenzile stăpânului și a fi obișnuit cu un comportament de animal de companie ideal. Temperamentul său exuberant și afectuos poate fi apreciat de unii oamenii, dar de alții nu, de aceea este bine să știți acest lucru când vă hotărâți să adoptați un astfel de animal de companie. Felul său de a fi jucăuș este pe placul copiilor, mai ales că are tendința de a iubi pe toată lumea.

Acest patruped are nevoie de mult spațiu în care să alerge în aer liber, de aceea este recomandat să fie crescut la casă cu o curte îngrădită și nu la apartament. Este energic, atunci când se plictisește manifestă un comportament nerăbdător pentru a ieși din starea respectivă și a atrage atenția celor din jur. Este prietenos cu alte animele de companie și uneori are un caracter destul de încăpățânat.

Video – Rase de câini – Wheaten Terrier cu blană moale: 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.