Animale de companieRasa de câini Sanshu, câinele cu o sănătate perfectă, viguros și o...

Rasa de câini Sanshu, câinele cu o sănătate perfectă, viguros și o structură osoasă robustă

Cainele Sanshu de talie mijlocie este originar din Aichi-Japonia si este crescut mai ales ca un foarte bun caine de paza. Aceasta rasa cu o conformatie foarte echilibrata a fost obtinuta din rasele de caini Chow Chow si Nikon Ken, originare din aceeasi zona Aichi. Initial noul exemplar a fost numit Sanshu Ken si a devenit foarte popular in Japonia, mai ales ca o varietate de talie mijlocie a rasei Nikon Ken, care face parte din categoria cainilor de paza.

Calitatile importante ale acestui caine sunt: are o sanatate perfecta, este viguros si are o structura osoasa robusta. Conformatia corpului este frumoasa, bine echilibrata, privit din profil se observa o buna proportionalitate intre lungime si inaltime.

Cainele Sanshu este inteligent, vigilent, vioi, foarte atent la tot ce este in jur. Isi poarta intotdeauna urechile drepte, ciulite si coada recurbata.

Are fruntea larga, usor rotunjita, botul scurt, gros si puternic, nasul negru, buzele subtiri si bine inchise, de culoare neagra, iar maxilarele foarte bine dezvoltate. Ochii sunt migdalati, putin oblici, adanciti si intotdeauna de culoare inchisa. Urechile sunt destul de mici, indreptate inainte, de forma triunghiulara. Dintii sunt albi, puternici, cu muscatura in cleste. Gatul este scurt, robust si gros.

Umerii sunt bine dezvoltati, inalti, spatele puternic si scurt, iar salele masive si puternice. Toracele este adanc, bine dezvoltat, coastele sunt foarte bine arcuite, iar abdomenul este ferm si doar putin supt.

Membrele din fata sunt puternice, drepte si cu muschi bine dezvoltati. Antebratele sunt drepte, omoplatii lungi si putin inclinati, labele bine rotunjite, late, cu degetele bine stranse intre ele si unghii tari, de culoare neagra sau cafenie. Membrele din spate sunt la fel de puternice si robuste, cu solduri musculoase.

Parul este de lungime medie, cu textura tare, foarte bogat, aspru si des. Culoarea poate fi: roscata-cafenie, roscata, neagra, roscata-galbuie, neagra-galbuie, alba sau toate aceste variante cu diferite pete.

Masculul are talia de 50-55 cm si greutatea de 20-25 kg, iar femela are talia de 45-50 cm si greutatea de 18-22 kg.

Este cunoscuta si o rasa de Sanshu Ken mica, la care masculul are talia de 40-45 cm, iar femela de 37-42 cm. Aceasta are aceleasi caracteristici ca rasa prezentata mai sus, doar cu cateva mici diferente: botul este mai scurt, coada este purtata drept si necurbata, iar structura osoasa este mai mica.

Cainele Sanshu este un animal de companie excelent, prietenos, loial si un foarte bun caine de paza. Se ataseaza foarte mult de familie si se adapteaza usor la orice situatie.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.