Kyushu, o rasă recomandată pentru cei ce vor câini afectuoși și liniștiți

0
544
Cainele Kyushu Foto: www.lapichki.com
Cainele Kyushu Foto: www.lapichki.com

Cainele Kyushu este originar din Japonia, el fiind foarte popular in diferite zone ale acestei tari: Wakayama, Aichi, Hanshu, Kohchi, Ishiakawa, Toyama, Akite, Iwate si Yamanashi. Este o rasa de caini foarte veche, cunoscuta sub denumiri diferite: Koshi-no-Inu, Kishu-Ken si Shikoku-Ken, folosita mai ales drept caine de vanatoare in regiunile de munte din diferite zone ale Japoniei.

Caine Kyushu cu blana albaAspectul general al acestui caine impresioneaza prin simetria perfecta, conformatia fiind proportionala, osatura este bine legata si compacta, musculatura si tendoanele sunt bine dezvoltate. Cainele are o structura corporala destul de robusta, rezistenta si puternica. Inaltimea corpului si lungimea se gasesc in raport de 10/11. Principalele trasaturi de caracter ale acestei rase sunt demnitatea si rabdarea. De asemenea trebuie spus ca acest caine este siret, aprig si destul de taios, dar si vigilent, credincios si ascultator.

Capul este foarte proportional fata de corp, obrajii sunt frumos dezvoltati, fruntea este lata, stopul este lin. Ochii au forma triunghiulara, sunt destul de mici, culoarea lor este castanie sau maronie. Linia nasului este aproape dreapta, iar culoarea lui este inchisa, botul este mai subtire la varf, de grosime medie, buzele stranse si inchise, dintii sunt puternici si lati, cu muscatura corecta. Urechile au forma trunghiulara sunt purtate in sus si putin indreptate inainte, iar gatul este puternic si gros.

Citește și:  Știați că pisicile pot suferi de insolație? Află care sunt simptomele

Caine Kyushu cu blana roscataUmerii sunt destul de inalti si suficient de lungi, spatele este scurt, salele sunt late si puternice. Coada se prezinta viguroasa si groasa, uneori este tinuta dreapta si atarnand, alteori recurbata spre spate. Muschii de pe umeri sunt foarte dezvoltati, toracele este adanc, coastele sunt frumos arcuite, abdomenul este supt si linia sa inferioara alcatuieste un arc de ridicare.

Membrele sunt drepte, coatele bine aderente la corp, antebratele drepte si groase, coapsele sunt lungi, gambele destul de scurte, labele ferme, cu degete putin arcuite, cu unghii tari si de culoare inchisa.

Blana acestui caine are spicul rezistent si intins, cu subpar des si moale, de lungime mica, doar la coada parul este mai lung. Culoarea blanii poate varia destul de mult: galbena-deschisa, galbena cu negru, galbena-roscata, alb-roscata, neagra, roscata, alba sau vargata.

Masculul are talia de 48-54 cm, femela de 42-48 cm, iar mersul lor este sprinten, elastic si vioi.

Cainele Kyushu este un excelent caine de companie, deoarece este afectuos, linistit, loial si inteligent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.