Animale de companieIată ce poate n-ai știut despre bine cunoscutul câine din rasa Bulldog...

Iată ce poate n-ai știut despre bine cunoscutul câine din rasa Bulldog Francez

Bulldog-ul Francez ( French Bulldog ) este un caine de talie mica si adora sa stea in compania stapanilor sai cu care isi creeaza legaturi puternice. Nu este un caine care necesita prea multa miscare asa ca este un caine de companie potrivit atat pentru oamenii care stau la casa, cat si cei care stau la bloc.  El face parte din categoria Bulldogilor si este un caine foarte simpatic si robust, avand urechile ca de liliac. Se presupune ca provine din Bulldog-ul Englez, nu ca ar apartine al francezilor.

Acest caine ar fi fost creat in Anglia pentru a fi un Bulldog Englez in miniatura iar in anul 1860 francezii au importat acesti caini de talie mica din Marea Britanie si i-au imperecheat cu terrierii francezi. La finalul anilor 1800 aceasta rasa a inceput sa prinda si a capatat popularitate, fiind exportat in America de Nord. Tot in acea perioada American Kannel Club l-a acceptat ca si rasa, mai exact in anul 1898. Rasa este recunoscuta de urmatoarele oficii si organizatii internationale: CKC, FCI, AKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, APRI, ACR.

Bulldog-ul Francez este un caine care se aseamana cu un mastiff, acesta avand un corp in forma de para, mai lat la torace si bazinul mai ingust. Este un caine stapan pe el, foarte bine dezvoltat, avand o musculatura de invidiat. Blana sa este scurta si lucioasa si poate avea culori de la alb, negru pana la rosu inchis, insa la expozitii se accepta doar exemplarele dungate sau dungate cu alb. Ajuns la maturitate, Bulldogul Francez are o greutate cuprinsa intre 9 si 13 kg si o inaltime de 27-30 de cm.

Bulldog-ul Francez este un caine foarte loial stapanilor sai si se bucura mereu de afectiunea acestora, petrecand cat mai mult timp in compania acestora. Nefiind un caine foarte sportiv necesarul de exercitii fizice zilnice este mediu, iar faptul ca le place sa se joace cu altii caini constituie un avantaj pentru ei.

Cu toate acestea unii masculi pot deveni agresivi in compania altor patrupede. Poate nu va vine sa credeti insa Bulldog-ul Francez este un foarte bun prinzator de soareci, asa ca daca aveti o pisica prin preajma ii va face concurenta.

In ceea ce priveste comportamentul sau intr-o familie, este bine de tinut minte ca acest caine nu suporta si nu tolereaza poznele copiiilor mici asa ca se va acomoda mult mai bine intr-un mediu unde copiii sunt mari. Aceasta rasa este dependenta si dominanta cu propriul teritoriu asa ca prefera sa fie singurului animal de companie al unei familii, insa daca creste de mic cu alte animale se vor intelege bine. Acest caine este ideal pentru persoanele in varsta sau pentru cele care stau intr-un apartament, si asta datorita faptului ca un Bulldog Francez nu are nevoie de foarte multa miscare.

Bulldog-ul Francez este unul dintre cei mai inteligenti caini si tocmai din acest motiv el este foarte usor de dresat. El este in special un foarte bun caine de companie, asa ca ar trebui sa-l dresati pe acest „profil”.

Din cauza constructiei sale, a corpului sau care are o structura specifica, acest caine nu poate inota, asa ca daca va aflati in apropierea unei piscine sau a unei ape mari este bine sa-l tineti sub control si sa fiti cu ochii pe el. Un Bulldog Francez este predispus la boli respiratorii si asta datorita efortului pe care il fac si a conditiilor climatice extreme. Media de viata a unui Bulldog Francez este intre 9 si 12 ani.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.