DiversePuterea minții - ne putem vindeca fără medicamente?

Puterea minții – ne putem vindeca fără medicamente?

Aș dori să încep această postare cu o afirmație a lui Aristotel, despre puterea minții. ”O minte sănătoasă și un trup sănătos sunt cumva întrețesute”… Sunt întru totul de acord cu puterea vindecătoare a gândurilor noastre și cu faptul că există o legătură directă între boală și emoții.

Totul pornește de la modul cum noi ne canalizăm gândurile. Totul se conturează la nivelul minții noastre, iar noi suntem capabili să alegem direcția spre o viață cât mai sănătoasă.

În sprijinul celor afirmate mai sus vin studiile efectuate de către oamenii de știință. Ei dovedesc în mare parte, faptul că dispoziția mentală a cuiva este capabilă să producă sau să vindece o anumită afecțiune în corp. În aceste condiții, starea noastră generală de sănătate este determinată nu numai de dietă și formă fizică, cât și de către stările emoționale resimțite.

O emisiune interesantă pe această temă:

Cât de mare este puterea minții? Cât de mult ne pot afecta emoțiile?

Destul de mult aș putea spune. Ca și o viziune de ansamblu, persoanele care se regăsesc în anumite stări emoționale negative, sunt acelea care par a fi mai predispuse la anumite boli care afectează sistemul imunitar. Cred că puterea noastră, a oamenilor, stă cu precădere, în direcționarea gândurilor și ideilor într-un sens … sau altul. De aici, pornește șirul lung al vieții noastre.

Cred că toți am auzit sau am citit pe net cum diferite persoane reușesc să se trateze de anumite boli foarte grave. Stăm să ne întrebăm cum o fi oare posibil? Ei bine, pe lângă tratamentul de specialitate, starea generală și modul cum ”înfruntă” boala stă la baza vindecării proprii. Cel mai bun adjuvant în lupta cu orice boală este chiar … mintea noastră. Și gândurile, emoțiile care se transmit ca o vibrație în întreg corpul.

De asemenea, cât de mult poate afecta sănătatea gândirea negativă?

Am să vă povestesc ceva. Într-o seară, târziu, în timp ce lucram la un proiect pe care trebuia să îl predau a doua zi și văzând că rezultatul nu este tocmai cum mi-aș fi dorit, o stare de deznădejde m-a cuprins. Am reușit să finalizez proiectul, într-un târziu. Însă nu vă pot povesti ce migrene am putut să am în seara aceea. A doua zi am stat și am făcut legătura între starea mea de profundă de negativitate și durerea de cap. Este un mic exemplu, cu siguranță alte persoane pot veni cu exemple mult mai ample și concrete în sensul acesta.

Ne putem oare vindeca … cu puterea minții?

Evident că nu trebuie să neglijăm niciodată vreun tratament prescris de către medicul curant, în cazul unei boli de care suferim. Însă, ceea ce ține de noi, este atitudinea care face totul în favoarea sau … în defavoarea noastră. Să fim optimiști, să gândim că lucrurile se îndreaptă și că totul se rezolvă… Cu certitudine, rezultatele nu vor întârzia să apară. O inimă veselă este cel mai bun tratament pentru sănătatea noastră!

Acestea fiind spuse, care este părerea voastră referitoare la tema acestei postări? Există printre voi persoane care să vină cu argumente sau relatări despre anumite aspecte evidențiate mai sus? Aștept cu mare curiozitate mesajele voastre.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.