DiversePrietenia între bărbat și femeie - realitate sau mit?

Prietenia între bărbat și femeie – realitate sau mit?

Un subiect dezbătut de când lumea și pământul: prietenia între bărbat și femeie. Păreri peste păreri, controverse și discuții fără concluzie.

Prietenia între bărbat și femeie: poate exista?

În ceea ce mă privește, mereu am fost o persoană sociabilă, mereu înconjurat de amici, cunoștințe …și prieteni. Amici, cunoștințe se pot găsi foarte ușor. Doar prietenii îți pot oferi certitudinea că vor fi alături de tine, în orice situație te-ai afla de-a lungul vieții. Da! Prietenia este pe viață, sau cel puțin așa ar trebui. Nu vreau să analizez acum ce înseamnă o prietenie adevărata și cât de profundă este o astfel de legătură, pentru că ne-am întinde pe prea multe paginii.

Să vorbim despre prietenia între bărbat și femeie. Cât de sinceră și lipsită de dorințe ascunse poate fi o astfel de relație?

Cazuri din viața de zi cu zi dintre un bărbat și o femeie, amici

Și…cum v-ați cunoscut? Este o întrebare adresată destul de des cuplurilor. Întrebare la care se răspunde, în general cu…am fost întâi prieteni. Foarte multe relații de iubire s-au dezvoltat din relații de prietenie. Foarte multe producții cinematografice ne-au arătat că de la prietenie la dragoste nu e un drum prea lung. Dar….Există un dar sau mai multe. Eu consider că un bărbat poate avea o relație de prietenie cu o femeie, dar nu știu dacă pot fi chiar best friends. Cât eram singur aveam destul de multe prietene, și nu, nu doream nimic mai mult.

Prietenia între bărbat și femeie: părerea mea

Amici, colegi, cunoștințe de sex opus desigur e normal să avem, dar legătura de prietenia între bărbat și femeie nu poate supraviețui prea mult, fără a depăși anumite bariere. Însă, cu siguranță, eu nu dețin adevărul absolut în această chestiune. Îmi susțin afirmațiile din propria-mi experiență și din ceea ce am văzut și observat de-a lungul vieții…

Cum ziceam, prietenia este cu adevărat un lucru prețios… bazat pe foarte multă încredere de ambele părți. Majoritatea relațiilor de prietenie au la bază diverse secrete, intimități ale persoanelor în cauză…astfel, în aceste condiții cum oare ar fi posibil să existe o relație de prietenie între persoane de sex opus? Foarte greu, practic imposibil… Cu certitudine, putem avea mulți amici de sex opus, cunoștințe la serviciu, în parc, la bloc, însă departe de acea relație pură de prietenie…știți ce zic? Și ce am observat este că mai devreme sau mai târziu, unul din doi va dori ceva mai mult, iar celălalt va privi persoana ca un frate/soră. Adică cel puțin, cred că mulți au auzit scuza asta, dar cum, îmi ești ca o soră/frate, cum să fim iubiți?

Personal,  când am decis deja această graniță nu prea am mai fost tentat să o depășesc. Cu atât mai mult cât dacă nu e din prima acea chimie, tot ce afli de la prieteni, va fi folosit împotriva lor, te va deranja. Când e chimie, poate fi fără dinți în gură, să aibă 100 kg și să vorbească în dodii, pentru tine va fi cel mai frumos lucru de pe planetă.

Ca o concluzie a ceea ce am scris mai sus, cred cu tărie ca între bărbați și femei nu poate exista o relație de prietenie, cu adevărat de prietenie. Într-adevăr, avem tot felul de relații de-a lungul vieții cu persoanele de sex opus, dar acelea pot fi încadrate în sfera cunoștințelor, amicilor, colegilor, vecinilor, iubiților, și niciodată a prietenilor.

Ce credeți voi despre relația de prietenie dintre un bărbat și o femeie?

Eu însă sunt foarte curios de părerea voastră pe această temă și chiar aș dori să veniți cu exemple, întâmplări din propria voastră experiență pentru a mă contrazice!

Deci, se poate sau nu ca un bărbat și o femeie să fie DOAR prieteni?!

PS: am vaga senzație că putem afla de la voi povești demne de Hollywood, despre prietenia între bărbat și femeie.

Să curgă destăinuirile!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.