Prăjitură cu umplutură de nucă de cocos și rahat – încearcă această rețetă și vezi cum se prepară

0
1582
Prajitura cu umplutura de nuca de cocos si rahat
Prajitura cu umplutura de nuca de cocos si rahat

Acesta prajitura este printre preferatele mele, uneori imi place sa schimb umplutura cu  visine sau fructe exotice.

Cei care sunt intimidati de complexitatea retetlor de prajituri se pot bucura acum de o reteta usoara si gustoasa ce poate indulci zilele de duminica sau ocaziile speciale.

Nefiind foarte costisitoare, ea se poate prepara des, mai ales ca ofera atatea variante de umpluturi, deci gusturi. De exemplu, in loc de nuca de cocos se mai poate pune si nuca macinata sau mac.

Ingredientele pentru prajitura cu umplutura de nuca de cocos si rahat

  • 4 oua
  • 20 linguri zahar
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri lapte caldut
  • 20 linguri faina
  • 2 praf de copt
  • 100 grame nuca de cocos
  • 5-6 bucati de rahat

Mod de preparare

 -se separa albusurile de galbenusuri

-se porneste cuptorul inainte cu circa 30 minute

-taiem bucatile de rahat in felii subtiri

-se bat spuma ouale cu putina sare si cu 10 linguri de zahar

Citește și:  Fasole frecată cu ceapă și slănină prăjită - o rețetă tradițională românească

-se amesteca bine galbenusurile cu restul de zahar

-dupa ce am batut spuma albusurile, adaugam pe rand laptele caldut, uleiul, galbenusurile cu zaharul, praful de copt,f aina si nuca de cocos

-punem hartie de copt in tava

-dupa ce am terminat de pus ingredientele punem compozitia in tava cu hartia de copt

-dupa ce am pus compozitia in tava punem feliutele de rahat bucatica cu bucatica

-se baga la cuptor pentru circa 30-40 minute

-dupa ce am bagat prajitura in cuptor nu avem voie sa deschidem cuptorul pentru circa 20 minute deoarece riscam sa creasca peste tava sau sa se lase

-se verifica prajitura cu o scobitoare curata sa vedem daca este coapta

-prajitura este gata in momentul in care scobitoarea este curata dupa ce am introdus-o in blat.

Pofta buna sa aveti!

Ingredientele - oua, lapte, faina, nuca de cocos, praf de copt, ulei si zahar
Ingredientele – oua, lapte, faina, nuca de cocos, praf de copt, ulei si zahar
Albusurile si galbenusurile
Albusurile si galbenusurile
Albusurile batute spuma cu zaharul
Albusurile batute spuma cu zaharul
Galbenusurile amestecate cu zaharul
Galbenusurile amestecate cu zaharul
Rahatul taiat felii
Rahatul taiat felii
Blatul in tava cu hartia de copt
Blatul in tava cu hartia de copt
Blatul in tava cu hartia de copt si feliutele de rahat
Blatul in tava cu hartia de copt si feliutele de rahat
Blatul scos din cuptor
Blatul scos din cuptor
Prajitura cu nuca de cocos si rahat
Prajitura cu nuca de cocos si rahat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.