Acesta prajitura este printre preferatele mele, uneori imi place sa schimb umplutura cu visine sau fructe exotice.
Cei care sunt intimidati de complexitatea retetelor de prajituri se pot bucura acum de o reteta usoara si gustoasa ce poate indulci zilele de duminica sau ocaziile speciale.
Nefiind foarte costisitoare, ea se poate prepara des, mai ales ca ofera atatea variante de umpluturi, deci gusturi. De exemplu, in loc de nuca de cocos se mai poate pune si nuca macinata sau mac.
Ingredientele pentru prajitura cu umplutura de nuca de cocos si rahat
- 4 oua
- 20 linguri zahar
- 20 linguri ulei
- 20 linguri lapte caldut
- 20 linguri faina
- 2 praf de copt
- 100 grame nuca de cocos
- 5-6 bucati de rahat
Mod de preparare
–se separa albusurile de genusuri
-se porneste cuptorul inainte cu circa 30 minute
–taiem bucatile de rahat in felii subtiri
-se bat spuma ouale cu putina sare si cu 10 linguri de zahar
–se amesteca bine galbenusurile cu restul de zahar
-dupa ce am batut spuma albusurile, adaugam pe rand laptele caldut, uleiul, galbenusurile cu zaharul, praful de copt,f aina si nuca de cocos
-punem hartie de copt in tava
-dupa ce am terminat de pus ingredientele punem compozitia in tava cu hartia de copt
–dupa ce am pus compozitia in tava punem feliutele de rahat bucatica cu bucatica
–se baga la cuptor pentru circa 30-40 minute
-dupa ce am bagat prajitura in cuptor nu avem voie sa deschidem cuptorul pentru circa 20 minute deoarece riscam sa creasca peste tava sau sa se lase
–se verifica prajitura cu o scobitoare curata sa vedem daca este coapta
–prajitura este gata in momentul in care scobitoarea este curata dupa ce am introdus-o in blat.
Pofta buna sa aveti!