Nimeni nu crede cat de bine se asorteaza nuca cu lamaie pane ce nu incearca acesta reteta. Are un pic de dificultate la spuma batuta pe aburi, dar pentru un final atat de gustos merita orice.
Ingrediente pentru prajitura cu nuca si spuma de lamaie
- – 6 galbenusuri
- – 220gr margarina Rama
- – 220gr zahar
- – 220gr nuca macinata
- – 220gr faina
- – 1 lingura bicarbonat
- – 1 lamaie
- – 300ml lapte
Ingrediente pentru spuma de lamaie
- – 6 albusuri
- – 150gr zahar pudra
- – 1 lamaie
Umplutura: orice fel de gem, dupa gust, eu am ales gem de visine si ca decor cateva visine intregi din compot
Mod de preparare
– primul pas, separam cu grija albusurile de galbenusuri
– margarina o taiem in bucati mici, galbenusurile frecam bine cu zaharul, amestecam bine cele doua compozitii
– incepem sa adaugam faina si laptele
–adaugam si bicarbonatul, dupa preferinta se poate stinge inainte de a adauga pentru a elimina un posibil gust intepator pe care il poate da prajiturii (eu prefer sa il sting, pun bicarbonatul intr-o cana, storc deasupra zeama de lamaie si amestec putin pentru a dizolva tot praful dupa care torn in compozitia aluatului)
– la final adaugam nuca macinata
– se amesteca totul bine, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– se coace blatul cam 25-30 de minute intre timp putem face testul scobitorii
– intre timp incepem sa mixam albusurile pe baia de aburi, este bine ca viteza sa creasca treptat, de la mic spre mare nu dintr-odata la viteza maxima, adaugam zaharul si zeama de lamaie treptat
– spuma este gata cand compozitia devine tare si lucioasa
– cand aproape este gata blatul scoatem din cuptor ungem cu gem, cu grosime dupa gust, asezam spuma peste si punem inapoi in cuptor pentru 5 minute, ca sa aiba spuma o culoare maronie.