Rețete culinarePrăjitura bulgăre de zăpadă - o rețetă ideală cu ocazia sărbătorilor de...

Prăjitura bulgăre de zăpadă – o rețetă ideală cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Sa nu insele pe nimeni denumirea prajiturii, sa nu credeti ca e o prajitura ideala doar de craciun si pentru evenimente de iarna. Denumirea a primit-o datorita formei si culorii albe, dar poate sa aiba loc pe orice masa festiva, eveniment sau intr-o oarecare zi cand avem pofta de ceva dulce, cremos, gustos.

Ingrediente pentru aluatul prajiturii „bulgare de zapada”

  • – 400gr zahar
  • – 8 oua
  • – 8 linguri apa calduta
  • – 250gr faina
  • – 2 linguri cacao
  • – 1 praf de copt

Ingrediente pentru crema

  • – 400ml lapte
  • – 4 linguri faina
  • – 200gr zahar
  • – 1 zahar vanilat
  • – esenta de rom
  • – 1 margarina

Mod de preparare

albusurile cu 200gr zahar batem spuma tare

galbenusurile cu zahar se freaca pana devine spumos si se adauga apa calduta

albusurile batute spuma tare se amesteca cu galbenusurile in care s-a pus faina impreuna cu cacao si praf de copt

– toate amestecate impreuna se coace blatul in cuptor preincalzit, aproximativ 30 de minute

– cand blatul s-a racit un pic se decupeaza cu un pahar cerculetele si se lasa la racit.

Crema

se fierbe faina, laptele si zaharul pana devine cremos si se lasa sa se raceasca

– intre timp amestecam margarina cu vanilie si esenta de rom si adaugam si amestecul racit

cerculetele racite taiem in doua si umplem cu crema, punem crema si lateral (pe exterior), avand grija sa nu le manjim capetele si o tavalim prin cocos razuit

asezam pe o tava bulgarasii de zapada si deasupra punem glazura de ciocolata de menaj topita.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.