Trebuie sa va povestesc ca prima data am incercat aceasta prajitura, am avut emotii citind reteta cum o sa iasa blatul fara faina am crezut ca o sa fie friabil dar nu a fost.
In plus crema a fost asa de gustoasa, moale si putin amaruie de la cacao.
Daca iubiti cocosul, va recomand sa incercati, o sa iubiti si aceasta prajitura.
Ingrediente prajitura cu crema de cacao, cocos si glazura de ciocolata
Pentru blat
- 10 albusuri de oua
- 300 gr zahar
- 400 gr nuca de cocos
- praf de copt
Pentru crema
- 10 galbenusi de ou
- 8 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 300 ml lapte
- 3 linguri cacao
- 250 gr margarina
Pentru glazura
- 100 gr ciocolata alba de menaj
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
- Blatul cu cocos
Din 10 albusuri de oua si 300 gr zahar batem o spuma tare dupa care amestecam cu praf de copt si nuca de cocos.
Aluatul obtinut il turnam in tava captusita cu hartie de copt si il asezam in cuptorul preincalzit.
Blatul este gata cand se rumeneste frumos suprafata.
- Crema
Din 10 galbenusuri de oua, zahar, faina si lapte preparam un amestec, sa nu uitam sa amestecam continuu ca sa nu avem cocoloase, cand suntem gata adaugam 3 linguri de cacao si incorporam in crema, punem la o parte ca sa se raceasca bine.
Intre timp punem margarina intr-o oala si o mixam pana cand devine spumos; crema racita bine o adaugam treptat si o incorporam in margarina.
Crema obtinuta o turnam peste blatul racit, intindem, incercam sa fie intins egal in fiecare parte.
- Glazura
Topim ciocolata menajera, cu ulei, peste baia de aburi; cand este neteda turnam peste crema si decoram cu ajutorul unei furculite.
Prajitura o punem in frigider si o servim rece.