Acest fel de gogosi sunt putin altfel fata de gogosile obisnuite, nu contin drojdie si aluatul seamana putin cu reteta de minciunele. Dar aceasta nu inseamna ca nu sunt bune si gustoase.
Ingrediente gogosi gaurite cu glazura de ciocolata
Pentru aluat
- 500gr branza dulce de vaca
- 250gr faina
- 100gr zahar
- 2 oua
- o lingurita de bicarbonat
- varf de cutit sare
- un plic zahar vanilat/vanilinat
Pentru glazura
- 120gr ciocolata menajera
- 2 linguri ulei
Mai avem nevoie de bomboane colorate pentru decor
Mod de preparare
Prima data pregatim branza, o dam prin razatoare sa fie mai usor de incorporat in aluat.
Amestecam ingredientele: branza rasa, faina, zaharul, sarea si cele doua oua iar la final adaugam bicarbonatul pe care il stropim un pic de zeama de lamaie sa ia gustul intens.
S-ar putea sa mai aveti nevoie de faina, depinde de branza – daca e mai proaspata sau mai uscata (la mai proaspata trebuie adaugate inca 2-3 linguri in plus). Din ingrediente framantam un aluat pe care il asezam pe blatul de lucru presarat cu faina si intindem o foaie grosuta de 1,5 cm.
Decupam gogosile cu ajutorul unei forme rotunde sau pur si simplu cu un pahar de aprox. 5-6 cm diametru si cu un pahar mic (de exemplu pt. tuica) decupam mijlocul, asa obtinem gogosi gauriti. Bucatile ramase le framantam din nou, intindem iarasi o foaie de 1,5 cm si decupam din nou, asa continuam pana cand avem aluat.
Aceasta aluat, fiindca nu contine drojdie, nu trebuie lasat la dospit – imediat ce suntem gata cu formele putem praji.
Incingem ulei intr-o cratita, luam 3-4 gogosi si le prajim pe ambele parti in uleiul fierbinte.
Scoatem pe o hartie absorbanta ca sa scapam de uleiul in plus si lasam sa se raceasca bine.
Pregatim glazura: topim ciocolata menajera cu 2 linguri de ulei pe baia de aburi, cand e neteda, cu ajutorul unei lingurite, intindem un strat pe fiecare gogoasa racita si decoram cu bomboane colorate, asteptam putin sa se raceasca glazura si asezam putin la rece ca sa se intareasca.