Cand e sezonul la unele fructe sau legume, ele trebuie folosite la orice este posibil, nu asa este?
De aceea pregatiti prajituri, dulciuri si mancaruri din cirese! Ca o idee, va prezint o prajitura cu branza si cirese.
Ingrediente prajitura cu branza dulce si cirese
Pentru aluat
- -500gr faina
- -250gr margarina
- -2 oua (galbenusuri)
- -3 linguri zahar
- -un plic praf de copt
- -2-3 linguri de lpte
- -lamaie
Pentru umplutura
- -250gr branza dulce de vaca
- -2 oua (albusurile)
- -zahar dupa gust
- -cirese proaspete sau din conserva
Mod de preparare
Daca folositi cirese proaspete, atunci sa le pregatiti cu cateva ore inainte, spalati-le bine, scoateti samburii si presarati bogat cu zahar.
Pentru aluat, amestecam faina, zaharul, galbenusurile de oua, praful de copt, coaja rasa de lamaie, untul topit sau la temperatura camerei. La final adaugam laptele (daca considerati ca mai trebuie lichid, puteti sa mai adaugati ori lapte ori apa), framantam pana ce obtinem aluatul.
Turnam pe suprafata de lucru si impartim in doua, unul il intindem in forma rotunda si il asezam in tava pregatita (unsa cu margarina si prafuita cu faina), in asa fel incat sa acopere aluatul marginea tavii.
Pentru umplutura cu branza, batem o spuma tare din albusuri, amestecam branza si adaugam zahar dupa gust, aceasta umplutura o asezam pe aluat si punem ciresele peste.
Din aluatul ramas intindem o foaie si cu ajutorul unui cutit sau instrument de patiserie taiem fasii de 2cm, acestea le asezam peste cirese, lasand tot 2 cm spatiu intre ele.
Punem tava in cuptorul preincalzit, prajitura este gata cand se rumeneste frumos aluatul.