Casă și grădinăTu cum iți alegi plantele feng-shui pentru interior? - iată care sunt...

Tu cum iți alegi plantele feng-shui pentru interior? – iată care sunt plantele bune

Se stie ca plantele au rol important pentru fiecare locuinta insa acestea sunt deosebit de importante si in cadrul practicilor feng shui. Asa ca, daca iubiti plantele decorative si locuinta dumneavoastra se supune regulilor feng shui, in randurile care vor urma va vom prezenta care sunt cele mai potrivite plante feng shui pentru interior.

Potrivit teoriilor care stau la baza practicilor feng shui, plantele au propria energie si o mare influenta asupra energiei din locuinta atunci cand acestea sunt alese corespunzator. Plante de interior folosite cu precadere in feng shui au rolul de a echilibra intreaga atmosfera si de a aduce un flux de energie pozitiva. Prin simplul fapt ca plantele au capacitatea de a curata aerul, acestea vor aduce cu sine energia pozitiva.

Plantele feng shui pentru interior trebuie sa fie intotdeauna naturale, florile sau alte plante artificiale fiind cu desavarsire interzise deoarece, dupa cum este de asteptat, florile artificiale nu au propria energie, acestea reporezentand o simpla imitatie a naturii.

Cele mai apreciate plante de interior pentru tehnicile feng shui sunt plantele lemnoase deoarece lemnul reprezinta unul dintre cele mai importante elemente, plantele lemnoase atragand energiile pozitive, creativitatea si nu in ultimul rand ele sunt un simbol al renasterii si regenerarii.

Plante rele vs. plante bune

Din punctul de vedere al tehnicilor feng shui nu doar plantele artificiale sunt plante „rele”, existand o serie de criterii pe care plantele trebuie sa le indeplineasca pentru a fi integrate in categoria plantelor bune.

Se spune ca plantele care au spini (trandafirii) sau tepi (cactusul, limba soacrei) sunt cele mai daunatoare energiilor pozitive. Se mai spune despre acestea ca pot fi asezate cu incredere la intrarea in locuinta, in exterior, aceasta pozitie oferindu-le o conotatie pozitiva in sensul ca vor simboliza protectia.

Plantele cu frunzele sau crengile nesanatoase sau aplecate sunt, de asemenea, considerate ca fiind nesanatoase pentru locuinta. Multi considera ca bonsaiul reprezinta o planta benefica pentru locuinta din punctul de vedere al tehnicilor feng shui insa nu este nici pe departe asa deoarece plantele cu un sistem de crestere fortat nu sunt considerate ca fiind benefice.

Plantele cu rol benefic sunt impartite in functie de principiul Yin si Yang, plantele Yang fiind cele care au nevoie de o cantitate foarte mare de caldura si lumina pentru a se dezvolta si cele Ying fiind plantele care prefera locurile linistite si mai retrase ale locuintei.

Este foarte important ca intre aceste doua tipuri de plante sa existe un echilibru, mai ales ca plantele de tipul Yin sunt cele care detin energia pozitivia feminina, iar cele de tipul Yang detin energia pozitiva masculina. Asadar, se considera ca plantele de dimensiuni reduse apartin principiului feminin in timp ce acelea de dimensiuni mai mari apartin principiului masculin.

plantele feng-shui

Dintre plantele feng shui cu efecte pozitive asupra locuintei cele mai importante sunt:

Bambusul este o planta ornamentala deosebita, cu o simbolistica aparte; este o planta usor de intretinut si aducatoare de noroc si energie pozitiva. Desi nu are nevoie de o ingrijire speciala, bambusul are nevoie de dragoste si afectiune pentru a se dezvolta armonios si pentru a-si indeplini sarcina. Avand o astfel de planta in locuinta nu doar ca energiile pozitive va vor invalui la tot pasul, insa veti invata sa deveniti o persoana mai rabdatoare, mai flexibila si nu in ultimul rand mai puternica. Se spune ca bambusul reprezinta o intruchipare a tuturor elementelor primoridale ce se afla la baza tehnicilor feng shui: lemnul – este simbolizat de planta in sine, pamantul – de solul si pietrele care inconjoara tulpina, apa – bambusul are nevoie de suficienta apa pentru a se dezvolta, focul – este indicat sa existe o funda rosie legata de tulpina plantei, metalul – este simbolizat de vasul in care este plantat bambusul (de prefera acesta trebuie sa fie din ceramica). Dintre tipurile de bambus pe care le puteti avea si dumneavoastra in propria locuinta cel mai interesant este Dracaena sanderiana.

Palmierul este o alta planta benefica pentru interior din punctul de vedere al tehnicilor feng shui. Exista numeroase tipuri de palmieri pentru apartament ce nu necesita o ingrijire amanuntita.

Arborele de jad este una dintre cele mai apreciate plante feng shui, aceasta fiind aducatoare de noroc si mai ales de bani.

Crinul pacii este o alta planta cu o mare influenta asupra energiei pozitive din locuinta.

Sfaturi pentru a aranja corect plantele in locuinta in functie de tehnicile feng shui:
Chiar daca veti alege cateva dintre plantele mentionate mai sus, pentru ca acestea sa aiba influenta pozitiva asupra energiei din locuinta dumneavoastra, este important sa fie asezate corespunzator.

Asezati sau suspendati o planta cu rol pozitiv inca de la intrarea in locuinta pentru ca usile si ferestrele joaca un rol foarte important pentru fluxul energetic din locuinta.

Asezati ghivecele in colturile camerelor deoarece acestea sunt considerate ca fiind reprezentative pentru energiile negative.

Ingrijiti-va plantele si nu le lasati sa se usuce. Plantele bolnave sua uscate emit energie negativa.

Cresteti plante aromatice in propria bucatarie pentru a aduce energiile pozitive si in aceasta incapere. Iar pentru dormitor, pentru a atrage armonia in viata de cuplu, alegeti orhidee si narcise.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.