Reteta de pizza de mai jos reprezinta o alegere potrivita pentru weekend deoarece este usor de gatit si va fi pe gustul intregii familii. Cantitatea de ingrediente este suficienta pentru doua tavi de pizza, ceea ce inseamna portia a aproximatic 6 persoane. Se poate servi cu diferite sosuri precum sosul alb ori sosul de rosii dulce sau picant.
Ingrediente pizza cu sunca, ciuperci, porumb si cascaval
- 200 gr faina alba
- 1 ou crud
- 1 varf de cutit de sare
- 20 g drojdie
- apa calduta
- sos de rosii sau ketchup
- 200 gr sunca praga sau sunca pizza
- 1 kg de ciuperci
- 200 gr porumb boabe dulce
- 200 gr cascaval ras
- oregano
Mod de preparare
Aluat
Se amesteca faina alba impreuna cu sarea, oul si drojdia pana se obtine un amestec omogen. Se adauga apa calduta pana cand aluatul devine potrivit de moale. Daca din greseala s-a pus prea multa apa atunci se mai adauga faina pentru a se intari aluatul. Dupa ce s-a obtinut compozitia, se lasa minim o jumatate de ora pentru ca aluatul sa creasca. Dupa aceea el se intinde ( pentru a evita lipirea aluatului este indicata presararea cu faina a tuturor suprafetelor cu care acesta vine in contact) si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.
Pizza
Atunci cand aluatul e intins in tava, el se acopera cu un strat de sos de rosii sau ketchup – dupa preferinta. Deasupra lui se aseaza bucatele de sunca ( taiate in prealabil sub forma de patratele sau fasii ), porumbul dulce, ciupecile si cascavalul razuit. De mentionat este faptul ca ciupercile au fost curatate si fierte inainte, in apa cu sare, si abia apoi presarate peste aluat, impreuna cu celelaltte ingrediente. Pentru a obtine o aroma deosebita, totul se condimenteaza cu oregano si se lasa la cuptor cca 15 min.
Va doresc pofta buna!
Este una dintre cele mai bune retete de pizza facute acasa, mie niciodata nu mi-a iesit bine, pentru ca nu stiam cum sa le proportionez bine.
Acum ca am vazut poza finala si tot ce am nevoie pentru pizza voi incerca reteta, mersi.