Aceasta reteta de friptura din piept de porc este foarte usor de preparat, ingredientele sunt la preturi accesibile tuturor si rezultatul este un preparat gustos si hranitor. Reteta prezinta modul de preparare a 4 portii de friptura din piept de porc impreuna cu garnitura de cartofi prajiti si muraturi asortate.
Ingrediente Friptura din piept de porc cu cartofi prajiti
- 1 kg de piept de porc
- 2 kg de cartofi
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- curry
Mod de preparare
Friptura din piept de porc la cuptor
Carnea se spala bine si se scurge de apa. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se presara cu foarte putin curry ( condimentul fiind foarte aromat, se necesita o cantitate mica ). Se tine pentru cateva ore in frigider ca sa se patrunda cu arome si apoi se aseaza in cuptorul incalzit, pe gril. Se aseaza dedesubt o tava cu apa pentru a mentine fragezimea carnii. Prepararea dureaza aproximativ 1 ora.
Cartofi prajiti ( cartofi pai )
Se curata cartofii, se spala si apoi se taie sub forma de baghete conform imaginilor atasate. Se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins ( daca uleiul nu este destul de incins cartofii vor fi mai moi decat este de dorit si nu vor avea crusta specifica ). Dupa ce s-au prajit se aseaza pe o farfurie presarata cu sare dupa gust. Dupa preferinta, se poate razui cascaval deasupra. Cartofii se vor servi calzi pentru a nu pierde din savoare.
Friptura din piept de porc se taie felii, se aseaza langa cartofii prajiti si se potriveste foarte bine cu muraturi sau cu o salata de legume proaspete.