Aceasta mancare este o mancare dedicata bebelusilor cu varsta de peste 8-9 luni, ea se poate servi in jurul orei 13-14, in functie de programul prichindeilor.
Este un preparat foarte gustos, sanatos, cu putine ingrediente, usor de preparat, nu costa mult si este foarte satios.
Durata medie de gatit este circa 30-40 minute.
Eu i l-am pregatit fetitei mele si pot sa spun ca l-a mancat cu multa pofta. Nu am folosit tot dovlecelul deoarece ar fi fost o portie nepotrivita pentru varsta ei. Deoarece imi place sa-i dau mereu mancare proaspata gatita zilnic, am ales sa pastrez o parte din dovlecel pentru ziua urmatoare.
Ingredientele pentru piure de dovlecel cu lamaie si iaurt
- 1 dovlecel micut (eu am folosit jumatate)
- o jumatate lingurita de suc de la o lamaie
- 1-2 lingurite iaurt de bebelusi (iaurt cu 0 grasime) sau iaurt normal facut in casa
Mod de preparare
–se spala bine si se curata dovlecelul
–se taie bucati dovlecelul si se pune la fiert
-cand este gata fiert se scoate si se piseaza bine
–se stoarce putin suc de la o lamaie
–dupa ce s-a pisat bine dovlecelul se adauga sucul stors de la lamaie si iaurtul
-se amesteca bine toate ingredientele sau se pot pune in blender
Pofta buna va doresc!