Acest preparat face parte din gama retetelor de panificatie si patiserie si nu trebuie sa avem foarte multe cunostinte pentru a-l gati.
Cornuletele cu nuca le-am gustat pentru prima data la o matusa si mi-au placut foarte mult si am rugat-o sa-mi imprumute si mie reteta.
Ele sunt si pe placul copiilor, se pot servi la micul dejun impreuna cu un pahar de lapte.
Eu am folosit untura la prepararea aluatului dar se poate face si cu margarina.
Ingrediente pentru cornuletele cu nuca macinata
- 2-3 linguri untura
- 2 galbenusuri de ou
- 1 cubulet de drojdie (25 grame)
- coaja de la o lamaie
- 250 mililitri lapte
- 2 linguri zahar
- faina cat ia
Ingredientele pentru umplutura cornuletelor
- 2 albusuri oua
- 250 grame nuca macinata
- 2-3 linguri de zahar
Mod de preparare
–se incalzeste laptele, se pune in el drojdia si se amesteca bine sa nu fie cocoloase
-se pun in bol toate ingredientele si se framanta bine pana cand aluatul nu se ia pe degete
–dupa ce s-a framantat bine se lasa la dospit 120 minute
–dupa ce au trecut cele 120 minute se imparte compozitia in patru
-fiecare bucata se intinde si se imparte in mai multe bucati pentru formarea cornuletelor
–dupa ce s-au format cornuletele se pune putina umplutura si se ruleaza
-se porneste cuptorul inainte cu circa 30 minute pentru a fi bine incins
–dupa ce am rulat fiecare cornulet se pune in tava
– cand tava este plina de cornulete se baga la cuptor
-cornuletele sunt gata cand sunt putin rumenite
–cand cornuletele sunt gata coapte se presara cu zahar pudra.
Va doresc pofta!