Acasă Animale de companie Nematobrycon Palmeri din familia Characidae, o specie de pești recomandați acvariștilor începători

Nematobrycon Palmeri din familia Characidae, o specie de pești recomandați acvariștilor începători

0
581
Pestele Nematobrycon Palmeri, Foto: free-pet-wallpapers.com
Pestele Nematobrycon Palmeri, Foto: free-pet-wallpapers.com

Pestele Nematobrycon Palmeri este o specie de caracid originar din America de Sud dar care apare si la noi in tara. Cele mai multe exemplare traiesc in Raul San Juan din Columbia si in afluentii acestuia.

Ca si alte specii de caracide si pestele Nematobrycon Palmeri impresioneaza prin coloritul corpului dar si prin forma acestuia, puternic aplatizat pe partile laterale. Coloritul este extraordinar, impresionant, stralucitor mai ales la mascul. La femela nuantele sunt mai putin intense decat la mascul. Pe partea ventrala a corpului coloritul este cenusiu, pe partea dorsala nuantele sunt brun-rosiatice, iar pe partile laterale sunt albastrui-cenusii. De-a lungul corpului apare o dunga longitudinala albastra sau violet ce se intinde de la cap pana la terminarea pedunculului codal. Inotatoarea dorsala este alungita si are marginea tivita cu negru. Aripioarele ventrale si pectorale sunt mici, transparente si in pereche. Inotatoarea anala este lata si se intinde de la mijlocul abdomenului pana la pedunculul codal. Marginea ei are o dunga neagra contrastanta. Inotatoarea codala este mare, are marginile negre si o dunga intunecata pe mijlocul ei. Capul este destul de mic in comparatie cu marimea corpului, iar ochii sunt mari, rotunzi, expresivi, au irisul stralucitor.

Acesti pesti sunt recomandati acvaristilor incepatori deoarece cresterea si inmultirea lor nu este dificila. Au un temperament sociabil, pot fi tinuti in acvariu cu alte sepecii asemanatoare. Temperatura apei trebuie sa fie de 23-24 grade Celsius, pH-ul de 6-6,5, iar duritatea apei de 5-6 grade DG. Are un temperament pasnic si usor timid, de aceea are nevoie de multe plante acvatice in acvariu printre care sa inoate si sa se ascunda cand este speriat si stresat. Traieste in grupuri de cateva exemplare, iar plantele sale preferate langa care ii place sa isi unduiasca inotatoarele sunt Myriophyllum sau tufele de Fontinalis.

Citește și:  Nodul perscăresc Palomar, utilizat de majoritatea pescarilor

Reproducerea la aceasta specie se realizeaza usor, insa temperatura apei in acvariu trebuie sa fie mai mare, de 26-27 grade Celsius. Masculul are un temperament usor agresiv si teritorial in perioada de imperechere, in rest este pasnic, sociabil si plin de viata. Femela depune icrele pe plante, apoi acestea sunt fecundate de mascul in apa, iar la aproximativ 30 de ore are loc eclozarea si aparitia larvelor. Dupa 3 zile alevinii incep sa inoate in jurul plantelor si au nevoie de hrana fina uscata, iar mai tarziu consuma grindal si naupli de Artemia. Alevinii se dezvolta destul de lent, abia dupa o luna incep sa aiba nuante asemanatoare adultilor.

Pestele Nematobrycon Palmeri face parte din ordinul Characiformes, familia Characidae. Masculul are lungimea corpului de aproximativ 7 cm, iar femela este putin mai mica, de cel mult 5 cm.

Video – Pestele Nematobrycon Palmeri:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.