Pestele nu doar sanatos ci si foarte gustos, dupa a mea parere. In zona mea crapul e cel mai accesibil peste proaspat de aceea il gatesc mai des.
Cine e mare amator de pescuit poate folosi un peste prins direct din lac, fara sa fie crescut artificial, ceea ce inseamna o carne mult mai gustoasa.
Ingrediente peste prajit in crusta crocanta cu faina de porumb si garnitura de orez cu legume
- 1 crap mediu ( cca 1.5 kg )
- 2 oua mari
- 3 linguri faina alba de grau
- 2 linguri faina de porumb
- 1 cana de orez
- 300 gr amestec de legume
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Am cumparat un crap viu pe care l-am curatat si l-am taiat in bucati mai mici.
Am condimentat carnea cu sare si piper si l-am lasat sa se patrunda pana cand am pregatit celelalte ingrediente.
Am pus la fiert orezul in apa cu sare, la fel si amestecul de legume. Am folosit legume congelate pentru ca le aveam deja in frigider si pentru ca se prepara mult mai rapid decat celelalte.
Cele doua oua le-am spart si le-am batut cu furculita.
Am pus intr-o tava ulei care s-a incins in timp ce am batut ouale. Fiecare bucata de crap am dat-o mai intai prin faina de grau, apoi prin ou si la urma prin faina de porumb.
Am pus bucata in uleiul incins, am lasat sa se prajeasca pe o parte si pe urma pe cealalta.
Intre timp s-au fiert orezul si legumele, le-am strecurat si le-am amestecat.
Am servit apoi pestele cu orezul si am gatit astfel o cina gustoasa pentru intreaga familie.