De obicei nu tin branza in casa, dar din cand in cand primesc de la tara, si cand am ma gandesc imediat sa pregatesc papanasi.
Relativ e o reteta simpla, nu necesita multe ingrediente, nici mult timp de pregatire iar finalul e minunat.
Ingrediente papanasi cu branza si pesmet
- 200 gr branza dulce de vaca
- 5 linguri gris
- 1 varf de cutit bicarbonat
- lamaie
- 1 ou
- 1 plic zahar vanilat sau 1 lingura zahar
- sare
- Mai avem nevoie de pesmet, ulei, zahar
Mod de preparare
Branza o framantam cu mana sau o razuim, adaugam 1/2 coaja rasa de lamaie, un varf de cutit bicarbonat, pe care il stingem cu zeama de lamaie, zahar, sare, un ou intreg si 5 linguri de gris. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si lasam in frigider la rece pentru 30 de minute.
Cu mana formam bila din aceasta compozitie. Punem apa la fiert si cand da in clocot punem bulgarasi de branza la fiert. Lasam sa fiarba pana acestia se ridica la suprafata. Ii scoatem si ii lasam la scurs, intre timp pregatim pesmetul in care ii vom tavali.
Punem 2-3 linguri de ulei la incins si prajim in el pesmet (aprox. 100gr) cu o lingura de zahar. Cand e prajit frumos tavalim papanasii fierti prin el.
Se servesc cu smantana.