Rețete culinarePapanași cu brânză și pesmet - o rețetă relativ simplă

Papanași cu brânză și pesmet – o rețetă relativ simplă

De obicei nu tin branza in casa, dar din cand in cand primesc de la tara, si cand am ma gandesc imediat sa pregatesc papanasi.

Relativ e o reteta simpla, nu necesita multe ingrediente, nici mult timp de pregatire iar finalul e minunat.

Ingrediente papanasi cu branza si pesmet

  • 200 gr branza dulce de vaca
  • 5 linguri gris
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • lamaie
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat sau 1 lingura zahar
  • sare
  • Mai avem nevoie de pesmet, ulei, zahar

Mod de preparare

Branza o framantam cu mana sau o razuim, adaugam 1/2 coaja rasa de lamaie, un varf de cutit bicarbonat, pe care il stingem cu zeama de lamaie, zahar, sare, un ou intreg si 5 linguri de gris. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si lasam in frigider la rece pentru 30 de minute.

Cu mana formam bila din aceasta compozitie. Punem apa la fiert si cand da in clocot punem bulgarasi de branza la fiert. Lasam sa fiarba pana acestia se ridica la suprafata. Ii scoatem si ii lasam la scurs, intre timp pregatim pesmetul in care ii vom tavali.

Punem 2-3 linguri de ulei la incins si prajim in el pesmet (aprox. 100gr) cu o lingura de zahar. Cand e prajit frumos tavalim papanasii fierti prin el.

Se servesc cu smantana.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.