Cred ca cea mai iubita carne este cea de pui, mai exact pieptul de pui, nu ma mir…
Exista mii de retete pe baza de piept de pui, am sa prezint una cu un sos de ciuperci si cascaval servit cu paste.
Ingrediente paste cu piept de pui in sos de smantana
- 500 gr paste
- 1 piept de pui
- 200 gr cascaval
- 200 ml smantana
- 200 gr ciuperci
- ceapa
- sare, piper
Mod de preparare
Prima data curatam ceapa si o taiem in bucati mici sau o razuim, eu prefer sa razuiesc cand prepar sosuri pentru ca sa nu se vada bucatile de ceapa; ceapa razuita o punem in ulei incins, intre timp spalam bine pieptul de pui il si taiem in cubulete, il adaugam langa ceapa, condimentam cu sare si piper si amestecam ca sa devina alb pe fiecare parte.
Adaugam ciupercile si le lasam sa se prajeasca pana cand apa lasata de ciuperci se evapora.
Intre timp pregatim pastele, le fierbem in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care le scurgem intr-o strecuratoare.
Intre timp trebuie sa fie buna si carnea, adaugam smantana si cascavalul razuit, amestecam pana ce se topeste cascavalul, adaugam si pastele fierte si suntem gata.
Se serveste caldut, presarat cu cascaval ras.