Nu mai vreau sa incep povestea la fiecare reteta cu foietaj, cat de mult iubesc foietajul 😛 dar acesta este adevarul!
De data aceasta am folosit o umplutura din ciuperci, smantana si oua si au iesit delicioase… recomand sa incercati.
Ingrediente pachetele de foietaj umplute cu ciuperci
- 500 gr ciuperci
- 200 gr smantana
- o ceapa
- 2 oua
- frunze de patrunjel
- 1 pachet foietaj
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam ciupercile si ceapa, ciupercile le taiem marunt iar ceapa o razuim; intr-o tigaie cu ulei prajim aceste ingrediente pana scade zeama, condimentam cu sare si piper dupa gust. Luam de pe foc si asteptam sa se raceasca un pic.
Dupa ce s-au racit adaugam smantana, ouale batute si frunza de patrunjel tocata marunt, amestecam pana ce se omogenizeaza, suntem gata cu umplutura.
Foietajul dezghetat il intindem si il impartim in patratele (depinde ce fel de foietaj cumparati, eu am putut sa impart in 4 patratele egale).
In mijlocul fiecarui patrat punem compozitia, marginile foietajului le aducem spre mijloc, asa o sa fie impachetate.
Pachetelele umplute le asezam intr-o tava captusita cu hartie de copt si le punem in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute.
Se servesc putin calduti cu rosii sau cu o salata de legume.