Reteta italiana cu denumire italiana sa nu va speriati de aceasta… cannelloni este un fel de pasta tubulara care se poate gati cu diferite umpluturi.
De obicei sunt mai marisoare decat ale mele – cele pe care le folosesc la acesta reteta, dar de data aceasta numai asa micute am gasit.
Ingredinete paste cannelloni umplute cu carne, ficatei, ciuperci si sos bechamel
- -paste canneloni
- -400gr carne tocata
- -2-3 ficatei de pui
- -3-4 ciuperci
- -cascaval
- -o conserva de rosii
- -400ml lapte
- -50gr unt
- -o lingura faina
- -sare,piper, nucsoara
Mod de preparare
Acoperim ficateii cu 100ml lapte timp de minim 30 de minute ca sa ia gustul amar al acestuia.
Curatam o ceapa si o tocam marunt; intr-o tigaie calim ceapa in ulei incins pana se inmoaie; adaugam carnea tocata, o prajim pana ce isi schimba culoarea, cand incepe carnea sa se rumeneasca adaugam ficateii si prajim in continuare.
Sfarmam ficateii cu o furculita si adaugam ciupercile maruntite; adaugam conserva de rosii si amestecam bine, condimentam cu sare, piper si nucsoara; acoperit, fierbem inca 30 de minute, cand este gata adaugam patrunjel tocat marunt si lasam la racit.
Pregatim sosul bechamel: topim untul la foc mic, adaugam faina si amestecam bine cu telul, treptat adaugam laptele, lasam sa fiarba 2-3 minute, intre timp amestecam continuu, la final condimentam cu sare, piper si nucsoara (aceasta este optionala).
Punem la fiert apa cu sare intr-o oala mare, cand incepe sa clocoteasca adaugam pastele; fierbem 5-6 minute, nu mai mult pentru ca acestea o sa mai intre in cuptor, le scoatem cu o paleta.
Intr-un vas yena punem un strat de sos bechamel, cu grija asezam pastele in picioare; umplem cu sosul de carne dupa care culcam tuburile in vas.
Repetam pana cand avem ingrediente, daca am pus un strat de paste umplute le acoperim cu un pic de sos bechamel, pe care asezam celelalte tuburi.
Turnam restul de sos peste paste, presaram cu cascaval razuit si asezam in cuptor timp de 30 de minute pana ce devin rumenite la suprafata.