Chiftelutele in bacon sunt ideale pentru un aperitiv sau, cu o garnitura, ca fel principal. Se pregatesc relativ usor si sunt de mare ajutor atunci cand asteptam musafiri.
Asta pentru ca umplutura se poate prepara cu cateva ore inainte si tine in frigider pana cand dorim sa servim chiftelele.
Ingrediente chiftele rulate in bacon la cuptor
- 200gr carne tocata
- bacon felii subtiri
- 1 felie de paine
- 3 linguri de lapte
- un ou
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita sos Worcester
- 1 lingurita ienibahar macinat
- cascaval
- frunza de patrunjel
- sare, piper
Mai avem nevoie de scobitori si folie de aluminiu
Mod de preparare
Scoatem miezul unei felii de paine si il inmuiem in lapte; punem toate ingredientele intr-un bol: carnea tocata, mustarul, oul batut spuma, sosul, condimetele, frunza de patrunjel tocat marunt si miezul de paine, amestecam bine.
Din aluatul obtinut formam chiftele lunguiete pe care le asezam pe feliute de bacon si le rulam.
Incingem ulei intr-o tigaie, prajim chiftelutele invelite in bacon pe toate partile. Daca observati ca baconul nu vrea sa stea in locul lui puteti sa il prindeti cu scobitoare pe care o scoateti cand este gata.
Pregatim un vas yena in care asezam chiftelutele rumenite, il acoperim cu folie de aluminiu si il asezam in cuptorul preincalzit timp de 10 minute.
Le scoatem, daca dorim mai ungem cu un pic de ou batut si razuim peste el cascaval, asezam din nou in cuptor pana cand se rumeneste cascavalul.
Se poate folosi ca un aperitiv si, cu o garnitura, ca fel principal.