Pasiuni ciudate: hobby-uri morbide ce nu sunt pentru toți

0
875
Hobby morbid - impaiere animale
Hobby morbid - impaiere animale

Oricine are nevoie de un hobby – fără a avea un interes, o pasiune, o activitate ce te relaxează în timpul liber, înfrunți mai greu viața de zi cu zi. Totuși, unele persoane au înclinații oarecum morbide, ceea ce le face să-și găsească hobby-uri cel puțin ciudate.

Ce hobby-uri morbide există:

Colecționarea de animale împăiate – poți spune că o persoană ce-și ține în casă, pe masă, pisica decedată împăiată este puțin morbidă, însă că o face din afecțiune pentru animalul dispărut. Totuși, există persoane care fac o adevărată pasiune pentru colecționarea animalelor împăiate și expunerea lor în casă. O atmosferă nu tocmai călduroasă… Unii fac din aceasta o activitate zeloasă, dorind nu doar să expună diverse animăluțe, ci să fie cei care le împăiază…

Colecționarea de animale moarte – nu, nu împăiate, ci așa cum sunt ele găsite, moarte în urma unor accidente. Bineînțeles că acest hobby nu este popular, deși au existat multe cazuri de copii pasionați să strângă animăluțe omorâte. O variantă mai soft a acestui hobby îl reprezintă colecționarea și expunerea craniilor animalelor.

Vizite la morgă. În general, hobby-uri relaxante includ excursii și vizite la muzee, grădini publice, mănăstiri… Ce spuneți de cei pasionați de vizitele la morgă? Se pare că acest interes nu este deloc unul rar, căci în secolul XIX, pe vremea când în Paris morga era deschisă publicului, avea în fiecare zi mult mai mulți vizitatori decât muzeele! Pe atunci, pentru că apăreau multe corpuri neidentificate, morga era deschisă și era construită cu perete de sticlă, prin care vizitatorul putea să se uite la trupurile expuse; și așa pînă la închidere în 1907 orice turist și parizian vizita morga. Și astăzi există acest interes oarecum morbid.

Colecționarea de necrologuri. Ce este mai drăguț decât să vezi albumul unei persoane în care strânge fiecare necrolog, anunț de deces sau de dispariții? Se pare că unii preferă să strângă aceste anunțuri morbide decât să colecționeze timbre…

Catalog de boli. În ideea anterioară, există adevărați pasionați de toate bolile care există – și nu sunt întotdeauna ipohondri; le place doar să știe totul depre o boală, simptomele sale, efectele sale și cu cât o boală este mai gravă și ciudată, cu atât entuziasmul crește…

Vizionarea fotografiilor decedaților. Un faimos site a fost scos din circulație, fiind cam morbid – însă interesant este cât de mulți vizitatori interesați avea site-ul, care publica fotografii cu persoane decedate în urma accidentelor. Încă o drăguță pasiune este urmărirea filmulețelor cu execuții.

Colecționarea de fotografii și obiecte ce au aparținut unor criminali în serie faimoși. Cauți un hobby oarecum ciudat? Cum ar fi ca, în loc să fii atras de o brichetă ce a aparținut unui actor sau scriitor faimos, să fii atras de una a celebrului criminal în serie X? Există persoane care se dedică în crearea unor colecții ce celebrează viața unor monștri umani, strângând fotografii și orice obiecte personale ale acestora.

Explorarea cimitirelor. Există persoane fascinate de moarte, de cimitire, de morminte, sicrie, cripte. O plimbare la apus în cimitir este cea mai plăcută activitate pentru acestea; iar ca alte hobby-uri putem adăuga fotografierea mormintelor și a pietrelor de mormânt, vizitarea criptelor, chiar fotografii de la înmormântări.

loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ