Eu in toata viata mea am mancat nudli cu varza murata, familia mea si rudeniile doar asa au preparat intotdeauna. Rar pregatesc aceasta reteta, fiindca dureaza „mult” si varza murata o consider o muratura sezonala (stiu ca se gaseste tot anul, dar cum am explicat si la celelalte retete mie imi plac legumele si fructele in sezonul lor)
La prepararea retetei intra prietenul meu si intreaba ce fac nudli cu VARZA MURATA? el nu a auzit niciodata varianta aceasta. De curiozitate, dupa cateva telefoane la prieteni am observat ca nimeni nu cunoaste, doar varianta dulce cu pesmet, mac, nuca etc.
Sper ca dintre voi unii cunosc si va aduc pofta de a prepara din nou, iar la cei care nu cunosc aceasta varinta cu varza murata, tot sa aduc pofta de a incerca.
Ingrediente pentru nudli cu varza murata
- 1 kg cartofi
- 250-300 gr faina
- 2 oua
- sare
- 1 kg varza murata
- ulei
Mod de preparare
Spalam bine cartofii si punem la fiert in apa cu sare; ii lasam pana cand intra furculita in ei. Scurgem de apa si-i lasam sa se raceasca. Curatam cartofii si ii dam prin razatoare; punem intr-un castron impreuna cu faina, ouale si sarea.
Framantam un aluat moale si este gata cand se desprinde de mana; se rup apoi bucati de aluat din care se ruleaza snururi de grosimea unui deget. Din aceste snururi, se taie cu un cutit,bucati de 4-6 cm, si mai rulam bucatile intre palme sa aiba forma regulata.
Punem la fiert 4-5 litri de apa cu putina sare, cand se fierbe punem 2-3 palme de nudli si asteptam sa se ridice la suprafata apei; continuam pana ce avem din aluat.
Pe rand ii scoatem cu spumiera si-i punem la scurs intr-o strecuratoare.
Intre timp putem pregati varza murata; prima data gustam si daca consideram ca e prea sarata, lasam putin in apa rece. Intr-o tava cu putin ulei punem pe foc, dupa cateva minute adaugam varza murata si o prajim bine, amestecam din cand in cand.
Cand s-au fiert toate bucatiile de nudli, precis o sa fie buna si varza murata, nu avem altceva de facat decat sa amestecam, lasam cateva minute pe foc si sa servim:)
Pofta buna!