Nu-l trata ca pe un țăran prost dacă vrei un domn educat!

0
1168
Gentleman
Gentleman

Dacă ai un cont pe Facebook și ai câteva fete sau femei în listă care au suferit din dragoste sau care au lângă ele un bărbat mai neglijent, cu siguranță vei vedea pe peretele lor articole despre cum ar trebui să fie tratate ca niște regine și prințese și cum bărbatul de lângă ele ar trebui să fie un adevărat domn/gentleman.

De acord! Dar nu poți trata o “țărancă” ca pe o prințesă. Câteva exemple:

 • Ajungi acasă și începe să turuie şi să cicălească în loc să comunice cu tine, dar le spune tuturor că nu se poate vorbi cu tine.
 • Te înjură și prin înjurături îți spune că nu vorbești frumos cu ea, că o jignești cu vorbe grele.
 • Te critică mereu că nu faci nimic bine. Încerci să speli vasele, să dai cu aspiratorul, să ștergi praful, nimic nu e bine; ești luat la șuturi în loc să fii lăudat și susținut. Auzi apoi că tot tu ești cel care nu o susține niciodată cu nimic.
 • Când intervine ceva la locul de muncă, trebuie să lucrezi mai mult și familia se bazează pe banii aduși de tine, ești criticat că nu ai niciodată timp de familie; în schimb, nu e nimic neobișnuit când nu are ea timp sau chef de tine, chiar dacă de multe ori are un program lejer sau și mai rău nu și-a găsit încă locul potrivit de muncă.
 • Când ieși cu băieții la bere auzi reproșuri că ai umblat la femei; chiar și după câteva luni de zile, iar când ea iese la cafea și uită să mai vină pe acasă, ești gelos și nebun.
 • Când mergi la sală ești criticat și luat la rost: “la ce-ți trebuie sală”, că mergi să vezi femei “bunoace”, că nu mai apreciezi ce ai acasă; pe de altă parte, auzi că nu ar strica să mai dai jos din burtă.
 • Este ceva normal să îți atragă atenția că faci burta cam mare, că nu te întreții, că nu te mai aranjezi, dar nu cumva să-i spui ei că ceva nu-i mai stă bine, ești trimis să-ți cauți alta.
 • Dacă ajungi acasă și aștepți o mâncare caldă pe masă și întrebi de ce nu este nimic, ești trimis la mama acasă; dacă nu-ți place cum gătește, tot la mama vei ajunge, deşi poate chiar nu face mâncarea bună și s-ar putea perfecționa. Dar cum îndrăznești tu, un țăran prost, să o critici pe prințesă?
 • Ieși cu ea la suc și critică pe toată lumea: uite la ăla cum e îmbrăcat, fii atent la papița aia ce păr are etc.. Tu, dacă îndrăznești să zici ceva, ești rău și nesimțit, faci glume de prost gust.
 • Râdea la glumele tale, acum te-ai schimbat într-un bădăran; nu cumva să recunoască că ei nu-i mai plac glumele tale; te schimbă forțat, vrei nu vrei, dacă o mai vrei lângă tine trebuie să te adaptezi. Dacă încerci să o schimbi pe ea cu ceva, e un munte, nu-l mai miști nici un milimetru. Îți va băga pe gât citate că nu știi să te comporți, că ea nu se schimbă pentru nimeni.
 • Dacă ieși în club și doar te salută vreo tipă, ești luat la întrebări: cine e, ce vrea cu tine, de ce te uiți la ea etc.. Dacă ea e abordată de cineva și stai după ea, e cizelată, nu vroia să fie nesimțită şi să-l expedieze ca pe un colet, exact cum îți cere ție să faci tu tipele care te bagă în seamă.
 • Dacă partida de amor nu iese bine, ești un incompetent; chiar dacă ea nu mișcă un deget, așteaptă să fii vreun star din filmele XXX. Dacă tu îi propui să mai animați atmosfera cu un mic joc, ești perves și nebun.
 • Când ai ales-o pe ea i-ai ales și tot “familionul”; dacă cumva nu te înțelegi bine cu cineva din familia ei fii sigur că ești ca și condamnat. Dacă ei nu-i place de cineva de la tine din familie ai interdicții să mai păstrezi legătura sau suporți consecințele.
 • Are pretenția să vii la timp după ea, chiar dacă de fiecare dată stai câte o oră până e gata. Dacă ajungi puțin mai târziu, o singură dată e suficient, vei regreta toată viața, ai făcut-o pe prințesă să aștepte.
 • Îţi reproşează cu suspine că nu eşti atent, că nu-i aduci şi tu măcar o floare, un mic cadou, măcar de 8 martie sau de ziua ei. Dar dacă îi aduci o floare sau un cadou în acea zi, nu e surpriză, nu eşti spontan, ai făcut-o doar că trebuia, doar de gura ei; şi te simţi penibil, mai ales când auzi că nu-i place, că nu-ţi pasă şi nu ştii nici acum ce îi place ei.
 • Ți se cere să iubești necondiționat o prințesă care te iubește dacă … dacă faci tot ce îi convine ei.
Citește și:  6 semne care prezic despărțirea într-o relație de cuplu

Dragele mele, lista poate continua la nesfârșit. Să nu interpretați greșit, sunt doar câteva exemple despre modul în care se comportă multe dintre așa-zisele prințese care vor să aibă lângă ele un cavaler, un domn, un adevărat gentleman. Bineînţeles că poate fi valabil și invers, sunt mulți prinți pe lumea aceasta care vor prințese, dar le tratează ca pe niște sclave, să nu zic țărănci.

Așa că faceți bine, atât voi prinții, cât și voi prințesele, să țineți cont că într-o relație e nevoie de două persoane. După un timp va fi doar una, balanța se înclină înspre cel care iubește mai puțin. Pentru că cel care iubește mai mult va fi dispus să facă mai multe sacrificii pentru persoana iubită.

Așa că dacă te regăsești pe piedestal, întreabă-te: cât vei mai sta acolo? Cât va mai rezista persoana de lângă tine să facă sacrificii pentru ca tu să fii fericită? Când nu va mai fi dispusă acea persoană să se sacrifice, va fi cel VINOVAT. Eu zic să analizați totul de două ori înainte să vă deschideți gura sau să publicați pe Facebook tot felul de nimicuri. Dacă chiar vă pasă, prinți și prințese, atunci să vă întrebați dacă s-a ajuns la capăt, unde a fost greșeala? Ați cerut prea mult de la persoana iubită? S-a schimbat prințul, prințesa sau amândoi???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.