Nunți și mireseAflă care este rolul părinților în cadrul nunților moderne

Află care este rolul părinților în cadrul nunților moderne

Gasirea informatiilor privind normele de eticheta la nunta pentru parintii mirelui este destul de dificila, intrucat acestia au un rol mai mic in planificarea nuntii. Cu toate acestea, in ziua de azi, multi parinti doresc sa aiba parte de mai multa responsabilitate in cadrul nuntii. Datorita rolului mic pe care l-au avut parintii mirelui la nunta in trecut, acestia ar putea fi confuzi in privinta etichetei corespunzatoare legata de rolul lor la nunta. Deoarece traditiile variaza in functie de tara, primul pas este ca parintii sa-si intrebe fiul ce asteptari are de la ei la nunta. Chiar daca nici mirele nu este sigur ce vrea, cu siguranta va aprecia dorinta parintilor de a participa la nunta.

In mod traditional, parintii mirelui au avut urmatoarele responsabilitati, inainte si in timpul nuntii:

• Contactarea parintilor miresei pentru a aranja o intalnire si a le oferi felicitari.
• Urmarea normelor de eticheta de catre mama mirelui in ceea ce priveste tinuta de nunta.
• Planificarea cinei de repetitie.
• Furnizarea listei de invitati cu adresele acestora, daca mirele si mireasa le-o cere.
• Intampinarea oaspetilor alaturi de domnisoarele si cavalerii de onoare, dupa ceremonie.

Rolul parintilor in cadrul nuntilor moderne

In unele zone, parintii mirelui gazduiesc o petrecere de logodna pentru cuplu. Aceasta urmeaza de obicei dupa o petrecere de logodna gazduita de parintii miresei, daca doresc sa aiba una. La nuntile moderne, parintii mirelui adesea au un rol mult mai activ, atat in planificarea nuntii, cat si in timpul nuntii.

Cu obiceiurile in continua schimbare, este mai dificil de stiut exact care este eticheta corespunzatoare pentru nunta. Un aspect care nu va fi niciodata o gafa in ceea ce priveste eticheta este amintirea bunelor maniere. Parintii mirelui nu trebuie sa presupuna automat ca mirele si mireasa vor ajutorul lor, in schimb acestia isi pot oferi ajutorul neconditionat. Chiar daca mirii nu accepta ajutorul lor, gestul frumos va ti tinut minte.

In mod similar, in cazul in care cuplul le cere ajutorul cu detalii privind achizitionarea rochiei de mireasa, realizarea pieselor centrale pentru receptie sau obtinerea de oferte initiale de la furnizori, parintii ar trebui sa raspunda in mod corespunzator. Desi acestia nu sunt obligati sa ajute cu detaliile de nunta, este important ca ei sa realizeze ca mirele si mireasa le-au cerut ajutorul fiindca apreciaza opinia lor si doresc sa-i includa in festivitati. Daca parintii mirelui nu se simt bine dand ajutor in privinta unui anumit detaliu, acestia ar trebui sa refuze oferta cu bunavointa, in timp ce-si exprima aprecierea fata de decizia mirilor de a-i include.

rolul parintelui la nunta

Ajutorul financiar dat de parintii mirelui

Indiferent de rolul pe care parintii il au in procesul de planificare a nuntii, eticheta corespunzatoare si bunele maniere dicteaza ca mirele si mireasa sunt responsabili de toate deciziile majore, cu exceptia cazului in care acestia hotarasc altceva. Parintii le pot oferi mirilor sfaturi atunci cand sunt intrebati, insa nu trebuie sa se supere in cazul in care acestia decid sa nu le urmeze sfatul.

Partea financiara este adesea un subiect sensibil pentru toti cei implicati in nunta. Parintii mirelui trebuie sa discute intre ei ce ajutor pot si vor sa ofere, inainte de a vorbi cu mirele si mireasa. Desi cuplul nu trebuie sa se astepte ca altcineva in afara de ei sa plateasca pentru nunta, daca parintii mirelui pot da o mana de ajutor, atunci sunt bineveniti sa o faca. Totusi, daca ofera ajutor financiar, parintii mirelui trebuie sa considere ca acesta este un dar, nu o modalitate de a controla deciziile legate de nunta.

Parintii mirelui platesc pentru organizarea cinei de repetitie, pentru tinutele lor, pentru transport si cazare si pentru darul de nunta. Uneori, pe aceasta lista se afla si buchetul miresei si barul de la receptie. In unele cazuri, parintii mirelui il ajuta si pe acesta sa plateasca pentru o parte din cheltuielile sale. Dincolo de asteptarile financiare traditionale, parintii mirelui care sunt capabili sa ofere ajutor financiar suplimentar, de cele mai multe ori nu stiu cum sa o faca. In unele cazuri, cuplul sau doar mirele vor apela la parinti in ceea ce priveste finantele.

Astazi, multe cupluri isi platesc singure cheltuielile de nunta. Prin urmare, este posibil sa nu ceara ajutor financiar parintilor. Parintii sunt cei care trebuie sa se ofere sa-i ajute pe miri. Parintii mirelui trebuie sa spuna cuplului ca le ofera o anumita suma de bani. Daca doresc, acestia le pot cere mirilor sa cheltuiasca acea suma de bani pe un anumit detaliu, cum ar fi tortul de nunta sau formatia de muzica.

Normele de eticheta pentru parintii mirelui reprezinta un subiect care a fost neglijat de multe ori. Schimbarea atitudinilor in societatea moderna a deschis usile pentru ca parintii mirelui sa-si asume un rol mai mare. Navigarea prin zonele sensibile ale normelor de eticheta la nunta este adeseori dificila, insa politetea si acordarea ajutorului nu sunt niciodata gafe ale etichetei.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.