Nunți și mireseCum ar trebui să scrii cele mai frumoase jurămite de nuntă și...

Cum ar trebui să scrii cele mai frumoase jurămite de nuntă și cât sunt aceastea de importante

Un cuplu isi pune toata dragostea in alcatuirea juramintelor de nunta, iar in cazul unei ceremonii pentru reinnoirea juramintelor cei doi parteneri trebuie sa depuna la fel de mult efort, chiar daca sunt deja casatoriti. Un cuplu poate alege sa-si reinnoiasca juramintele din mai multe motive.

Unele cupluri aleg sa reconstituie festivitatile de nunta in ziua unei aniversari importante, sau pur si simplu doresc sa-si refaca relatia dupa ce au trecut prin dificultati (de exemplu, infidelitate). Pentru unele cupluri, oportunitatea de a-si reinnoi juramintele intr-un cadru religios este mai semnificativa decat ceremonia civila in cadrul careia s-au casatorit, in timp ce alte cupluri pot dori sa-si reinnoiasca juramintele intr-o ceremonie grandioasa dupa o ceremonie de nunta secreta.

Indiferent de motiv, juramintele reprezinta una din cele mai semnificative parti ale evenimentului si ar trebui sa fie alese cu atentie pentru a reflecta casnicia puternica a cuplului si angajamentul continuu intre parteneri. Desi miresele si mirii din ziua de azi au multe optiuni diferite in ceea ce priveste juramintele de la ceremonia initiala, exista totusi unele cerinte de baza pentru aceste cuvinte sacre, mai ales in cazul ceremoniilor religioase. Pe de alta parte, in cazul ceremoniilor de reinnoire a juramintelor exista putine constrangeri, iar cuplul poate folosi orice cuvinte care exprima dragostea, devotamentul, onoarea si angajamentul, pentru a-si jura din nou dragoste pentru totdeauna.

Idei pentru juramintele de nunta

juraminte de nunta

Printre ideile populare de juraminte folosite la ceremonia de reinnoire a juramintelor se numara:

Repetarea juramintelor initiale: acestea sunt cu atat mai potrivite daca ceremonia de reinnoire a juramintelor este similara cu  ceremonia initiala. Cu toate acestea, juramintele initiale trebuie sa fie modificate in mod subtil pentru a reflecta faptul ca cei doi sunt casatoriti de ceva vreme. De exemplu, schimbati “iau aceasta femeie” cu “pastrez aceasta femeie”.

Alegerea unor juraminte noi: un cuplu care si-a creat propriile juraminte la ceremonia initiala ar putea regreta pierderea traditiei, de aceea poate opta pentru utilizarea unor juraminte traditionale la cea de-a doua ceremonie. La fel si cuplurile care au folosit juraminte traditionale, ar putea dori ca de data asta sa foloseasca juraminte create de ei insisi.

Alegerea unor juraminte care sa includa si copiii: daca un cuplu este casatorit de ceva timp si are si copii care pot participa la ceremonie, adaugarea acestora in cadrul juramintelor este o modalitate simbolica si semnificativa de a include toata familia in promisiunile rostite.

Scrierea unor juraminte care sa reflecte casnicia cuplului: cuplurile pot scrie juraminte de nunta care sa reflecte anii de casnicie, incluzand anecdote si referinte la viata lor conjugala in promisiunile pe care si le fac. Aceasta poate fi o ocazie grozava pentru un cuplu de a alcatui niste juraminte de nunta amuzante care glumesc pe seama relatiei lor si in acelasi timp subliniaza dragostea dintre ei.

Formularea juramintelor conform actiunilor viitoare: daca un cuplu a depasit niste dificultati semnificative in casnicie, reinnoirea juramintelor poate impartasi dedicatia lor de a crea un viitor mai luminos si mai iubitor. In acelasi timp, este important de tinut minte ca juramintele de nunta nu sunt potrivite pentru a va cere iertare pentru pacatele din trecut. Orice probleme serioase trebuie sa fie rezolvate in particular pentru ca ceremonia de reinnoire a juramintelor sa fie o celebrare plina de bucurie a dedicarii continue dintre parteneri.

Folosirea unui format neconventional: in timp ce juramintele traditionale sunt rostite in mod solemn, rostirea noilor juraminte poate fi oricat de exotica sau distractiva doreste cuplul. Fie ca sunt cantate pe o melodie sau rostite ca o poezie, cuplurile pot alege orice modalitate de a impartasi juramintele de nunta.

Ceremonia de reinnoire a juramintelor

Fiecare cuplu este diferit si fiecare casnicie este diferita, prin urmare nu exista niciun format standard pentru ceremonia de reinnoire a juramintelor. Juramintele traditionale pot fi o buna sursa de inspiratie sau cuplurile pot opta pentru juraminte orientate in mod special pentru ceremoniile de reinnoire a juramintelor.

Daca un cuplu planifica o ceremonie de reinnoire a juramintelor, este important de retinut ca, din cauza ca cei doi sunt deja casatoriti, nu mai este nevoie ca un oficiant autorizat sa fie prezent la ceremonie. Cu toate acestea, multe cupluri aleg ca ceremonia sa fie tinuta de un preot sau un alt oficiant, si poate fi extrem de emotionant ca oficiantul sa fie aceeasi persoana care a tinut si ceremonia initiala. Pentru un eveniment mai lejer, orice alt membru al familiei sau prieten apropiat poate oficia ceremonia.

Juramintele de nunta, in special cele de la ceremonia de reinnoire a juramintelor, reprezinta o modalitate deosebita prin care un cuplu poate sa-si exprime dragostea, angajamentul si daruirea reciproca. Fie ca juramintele de la a doua ceremonie le imita pe cele de la ceremonia initiala sau sunt mai neconventionale, este important faptul ca ele inca exprima prezenta dragostei si a bucuriei in casnicie, pana cand mortea ii va desparti.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.