Reteta de mai jos am intalnit-o pentru prima oara intr-o calatorie, la restaurantul unde m-am cazat.
Originea ei este orientala insa ingredientle se gasesc si la noi, ca urmare nu exista nici un motiv ca sa nu incercati si voi reteta. E destul de usor de preparat si gustul e nemaipomenit.
Ingrediente noodles (taietei de orez) cu piept de pui si legume
- noodles
- muguri de bambus – 1 borcan
- ciuperci – 1 borcan
- 3 cepe – recomandat 1-2
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 1 morcov mare
- 1 piept de pui
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se desfac cele doua borcane si se spala bambusul si ciupercile. Se strecoara.
Taiteii se pun la fiert in apa conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cepele, ardeii si morcovii se curata de coaja si samburi, se taie fasii si se pun la calit. Intai punem ceapa si morcovii si mai apoi ardeii.
Carnea o taiem cubulete, o condimentam si o punem la calit.
Atunci cand s-a albit o punem impreuna cu legumele, adaugam ciupercile si mugurii de bambus.
Punem apa cat sa acopere ingredientele si lasam sa fiaba inca 30-40 de minute.
La final adaugam noodles in sos, amestecam bine si servim cat sunt calzi.