Nodul pescăresc Uni, o alternativă pentru cei ce nu folosesc nodul Clinch

0
539
Nodul Uni Foto: carpodrom.ro
Nodul Uni Foto: carpodrom.ro

Nodul pescaresc Uni reprezinta o solutie viabila daca nu va place in mod deosebit nodul Clinch. Uni se remarca prin rezistenta sa, dar si prin faptul ca este relativ simplu de strans. Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca el are o utilitate suplimentara si in conditiile unei vizibilitati mai reduse.

El se foloseste de catre foarte multi pescari pentru atasarea liniei principale de vartejul montarii, dar si in procesul de legare a carligelor, voblerelor sau a linguritelor.animatie nod uni

Pentru realizarea nodului Uni, treceti linia prin ochiul momelii sau prin ochiul carligului, dupa care trebuie sa-l aliniati in paralel cu aceasta. Ridicati capatul liber peste linia dubla, astfel incat sa faceti o bucla.

In jurul liniei duble, efectuati sase infasurari, insa asigurati-va ca le faceti prin interiorul buclei. Dupa umezirea liniei, trageti de capatul firului pana cand infasurarile se apropie. Lasati nodul sa alunece spre ochiul momelii sau al carligului. Dupa preferinte, puteti lasa si o mica bucla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.