Timp liberNoduri pescărești, află cum se face nodul Bimini

Noduri pescărești, află cum se face nodul Bimini

Nodul Bimini este un nod pescaresc despre care se spune ca ar avea o rezistenta de 100%. Acesta este utilizat atat ca si bucla, cat si ca nod de atas, pentru voblere sau diferite alte naluci. Pentru asta, este nevoie sa se introduca firul prin ochiul de legare al nalucii.

Nodul Bimini este un excelent amortizor de socuri. Cei mai multi pescari folosesc cel putin 20 de rasuciri atunci cand il fac. In general, cu cat veti efectua mai multe rasuciri, cu atat acest nod va putea amortiza mai bine socurile din timpul partidei de pescuit.

In legatura cu modalitatea de realizare a nodului Bimini, se incepe prin rasucirea intr-o directie a unui numar de 10 sau mai multe spire, dupa care acestea se strang. Aceeasi operatiune se va repeta, insa din cealatalta directie (din cea opusa). Matisarea obtinuta va actiona ca un baraj pentru fortele de strangulare, intrucat firul se va prinde in nod. Acesta din urma se formeaza pe cele doua brate ale buclei.

Cu toate ca poate parea destul de complicat de facut, nodul Bimini este unul dintre cele mai rezistente noduri si prezinta avantajul ca poate fi utilizat chiar si ca o bucla.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.