Musacaua de mamaliga la cuptor este speciala datorita straturilor diversificate de mamaliga, varza murata si carne, care ofera atat un aspect placut cat si un gust deosebit.
Se poate servi atat la mesele de pranz cat si la cina.
Ingrediente musaca de mamaliga cu varza murata si carne
- 500 gr varza murata marunta
- 500 gr carne tocata de porc
- 250 faina de malai
- 1.5 l apa
- 50 gr parmezan
- ulei
- sare, piper, boia
Mod de preparare
Punem carnea la prajit in ulei, o condimentam cu sare si piper iar dupa ce s-a prajit uu pic punem boia pentru culoare si gust si adaugam apa.
Spalam varza intr-o apa iar apoi o punem la calit in ulei, adaugam piper ca si condiment.
Intr-o oala punem la fiert 1.5 l apa si 1 lingurita sare, cand incepe sa se incalzeasca putem pune faina de malai invartind continuu ca sa nu se faca cocoloase.
Eu am pus asa multa apa deoarece faina era un pic mai dura si-a trebuit sa fierb mai mult timp; important este sa pregatiti o mamaliga potrivita, nici prea moale, nici prea tare.
Punem intr-un vas termorezistent primul strat de mamaliga apoi 1 de varza murta, mamaliga, carne tocata, mamaliga, varza murata, mamaliga si ultimul strat il lasam pe cel de carne.
Se pune la cuptor pentru 25 de minute la 160 grade; inainte cu 5 minute sa fie gata punem parmezanul.
Se serveste calda, simpla sau cu smantana.