Musaca de mămăligă cu varză murată și carne – rețetă ce se servește la cald

0
755
Musaca de mamaliga cu varza murata si carne
Musaca de mamaliga cu varza murata si carne

Musacaua de mamaliga la cuptor este speciala datorita straturilor diversificate de mamaliga, varza murata si carne, care ofera atat un aspect placut cat si un gust deosebit.

Se poate servi atat la mesele de pranz cat si la cina.

Ingrediente musaca de mamaliga cu varza murata si carne

  • 500 gr varza murata marunta
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 250 faina de malai
  • 1.5 l apa
  • 50 gr parmezan
  • ulei
  • sare, piper, boia

Mod de preparare

Punem carnea la prajit in ulei, o condimentam cu sare si piper iar dupa ce s-a prajit uu pic punem boia pentru culoare si gust si adaugam apa.

Spalam varza intr-o apa iar apoi o punem la calit in ulei, adaugam piper ca si condiment.
Intr-o oala punem la fiert 1.5 l apa si 1 lingurita sare, cand incepe sa se incalzeasca putem pune faina de malai invartind continuu ca sa nu se faca cocoloase.

Eu am pus asa multa apa deoarece faina era un pic mai dura si-a trebuit sa fierb mai mult timp; important este sa pregatiti o mamaliga potrivita, nici prea moale, nici prea tare.

Citește și:  Sarmale întoarse - rețetă de carne umplută cu varză și orez

Punem intr-un vas termorezistent primul strat de mamaliga apoi 1 de varza murta, mamaliga, carne tocata, mamaliga, varza murata, mamaliga si ultimul strat il lasam pe cel de carne.

Se pune la cuptor pentru 25 de minute la 160 grade; inainte cu 5 minute sa fie gata punem parmezanul.

Se serveste calda, simpla sau cu smantana.

Ingrediente
Ingrediente
Apa cu sare la fiert pentru mamaliga
Apa cu sare la fiert pentru mamaliga
Carne tocata la calit in ulei, condimentata cu sare si piper
Carne tocata la calit in ulei, condimentata cu sare si piper
Carne tocata prajita
Carne tocata prajita
Varza murata la calit in ulei, condimentata cu piper
Varza murata la calit in ulei, condimentata cu piper
Varza murata calita
Varza murata calita
Primul strat de mamaliga in vasul termorezistent
Primul strat de mamaliga in vasul termorezistent
Primul strat de varza
Primul strat de varza
Primul strat de carne tocata
Primul strat de carne tocata
Toate straturile necesare
Toate straturile necesare
La cuptor pentru 25 min la 160 de grade
La cuptor pentru 25 min la 160 de grade
Parmezanul deasupra, inainte cu 5 minute sa fie gata
Parmezanul deasupra, inainte cu 5 minute sa fie gata
Musaca de mamaliga,cu varza si carne gata
Musaca de mamaliga,cu varza si carne gata
Musaca de mamaliga,cu varza si carne inceputa
Musaca de mamaliga,cu varza si carne inceputa
Musaca de mamaliga,cu varza si carne
Musaca de mamaliga,cu varza si carne
Musaca de mamaliga cu varza, carne si smantana
Musaca de mamaliga cu varza, carne si smantana

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.