O reteta foarte usoara, rapida, potrivita pentru perioada de post si nemaipomenita pe post de garnitura.
Ingredinete mazare scazuta cu cartofi si bulion
- 350 gr mazare verde
- 4 cartofi
- 1 lingura faina
- 1 pahar de bulion
- 1 ceapa mica
- patrunjel verde
- sare, piper, delicat
Mod de preparare
Punem mazarea la fiert in apa cu sare si in alta oala punem cartofii taiati cubulete tot in apa cu sare ca sa fiarba.
Cand mazarea si cartofii sunt fierti punem intr-o oala ceapa la calit in ulei; cand devine sticloasa adaugam un polonic din zeama de pe mazare ( sau 2 depinde cat de mult sos doriti sa aveti ).
Dupa ce a dat un clocot ceapa in zeama de la mazare adaugam: mazarea, cartofii,patrunjelul iar apoi faina; mai lasam 2-3 minute ( intre timp amestecam ) si apoi adaugam bulionul.
Condimentam cu sare ( doar daca mai este cazul, avand in vedere faptul ca mazarea si cartofii s-au fiert in apa cu sare ), piper si delicat; mai lasam 5 minute si mazarea este gata.