DiverseMarți 13, pisica neagră și alte bazaconii - Cum v-ați distrat?

Marți 13, pisica neagră și alte bazaconii – Cum v-ați distrat?

Luna asta ne-am pricopsit cu un marți 13. În general, nu sunt superstițios și nu cred în astfel de bazaconii. Totuși, cu ocazia acestei zile faimoase, luna aceasta am avut parte doar de senzații tari. Și nu am fost singurul.

Hai să vedem întâi de unde vine teama de marți 13!

Marți 13 – explicații logice sau mai puțin logice

Unii spun că problemele au început la Cina cea de Taină, alții vorbesc despre căderea Constantinopolului. Mai umblă vorba în târg că marțea e ziua lui Marte, iar Marte e zeul războiului. Prin orice colț al lumii întrebi, marți 13 e aducător de belele – din varii motive, după tradițiile și legendele urbane ale locurilor respective. Dacă ai chef să citești mai multe explicații, intră aici.

Marți 13 februarie – mi-a testat nervii

Chiar nu sunt superstițios, v-am mai zis. Dar parcă de data asta a fost prea de tot.

Am avut o mulțime de drumuri de făcut. Pe oriunde mergeam, se bloca programul. Cum intram eu, cum pica sistemul informatic. Spre exemplu, am fost la Administrația Finanțelor Publice. Am așteptat ceva, pentru că nu puteam lua număr de ordine – ceva nu funcționa cum trebuie. Când s-a rezolvat și am zâmbit triumfător, ce credeți? S-a defectat imprimanta. Nu vreau să vă mai povestesc, dar cumva am reușit, într-un final, să termin treburile și să plec de acolo.

M-am dus direct la cumpărături. Am intrat într-un magazin de electrice și parcă toți începătorii din lume lucrau acolo. Preconizam să ies pe ușa magazinului, cu produsele, în maxim 5 minute. Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg ( sau de la electrice, în acest caz), totul a durat mai mult de o oră. Am plecat resemnat, spre un alt magazin. Nici acolo situația nu a fost chiar roz, dar cel puțin am rezolvat – chiar dacă nu din prima.

Fericit, că am terminat cumpărăturile, ajung la un cabinet notarial. Intru să las ceva, era o liniște ciudată. Mă gândesc să remarc cu voce tare

–  Hmm, ce liniște de mormânt este aici!

–  A murit notarul. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Eee, să îmi spuneți voi acum, ce aș mai fi putut să zic? Doar să mă gândesc la faimoasa zicală – Dacă tăcea, filosof rămânea!

Cu gândul la notar, un om bun, de treabă, mă îndrept spre salonul de înfrumusețare Pearl Beauty Center.  Este un proiect la care lucrez, aveam o echipă ce mă aștepta acolo să monteze ușile. Ce credeți? Greșiseră dimensiunea, sau cel puțin așa am înțes, una dintre uși era cu deschidere inversă.

Când ajung la mașină, constat că îmi era picată camera de filmat. Am mers să ridic un colet, îmi lipseau cam mulți bani, fug la bancomat la ING, erau două! Pe unul scria indisponibil, scot prima tranșă, introduc cardul și a doua oară stă 2-3 minute și îmi dă cardul înapoi. Mai încerc o dată, degeaba. Se aude o voce din spate, așteptați vă rog 5 minute, stau 15, mă iau toți draci și merg la banca de lângă să scot.

Marți 13 februarie – nu cred că am fost singura victimă

Îmi place să cred că voi ați avut mai mult noroc și o zi mai frumoasă, dar nu aș pune chiar pariu. Am mai auzit și alte povești din această marți – chei rupte în ușă, ore întregi de întârziere, mașini făcute daună totală, telefoane aruncate pe ghenă (dacă vă întrebați de ce, telefonul era într-o mână și gunoiul în cealaltă) ș.a.m.d.

Dar vorba aia – ce nu ne omoară ne face mai puternici. Deci, voi cum v-ați distrat zilele trecute, de marți 13?

PS: nu vă culcați pe o ureche. Și luna viitoare vom avea un marți 13. Și dacă te gândești să îți scuipi de trei ori în sân, cred că o faci greșit.

Pe 13 aprilie am programare la un implant dentar, pică vineri, deja am refuzat primul implant – mă durea groaznic și a trebuit scos, la ce să mă aștept?

Totuși, cred că a fost doar o coincidență, ce ziceți?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. Nu te speria …ai stat o viață în apartamentul 13 si uite ca esti bine. Iar daca ne gandim in orice rau e și un bine 😉 depinde cum privesti situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.