Home Nunți și mirese Lumânarea unității – o tradiție importantă când mirele și mireasa devin o...

Lumânarea unității – o tradiție importantă când mirele și mireasa devin o singură persoană

0
594
blank
Lumanarea unitatii, Foto: onlineantiqueshopping.info

Lumanarea unitatii este un element relativ recent in ceremoniile de nunta. In mod tipic, mirele si mireasa aprind impreuna o lumanare mare cu ajutorul a doua lumanari mai mici, pentru a simboliza uniunea lor in casatorie. In timp ce ideea de baza a lumanarii este de a arata uniunea celor doi miri, ea poate fi adaptata intr-o varietate de moduri pentru a se potrivi diferitelor tipuri de ceremonii si pentru a include mai multe sensuri. In cazul ceremoniilor de nunta crestine, lumanarea poate sa includa o referire semnificativa la Hristos ca centru al casniciei. Atunci cand mirele si mireasa devin o singura persoana, acestia sunt de asemenea unul in Hristos, ceea ce reprezinta un simbol puternic al sperantei. In cazul ceremoniilor de nunta care nu sunt crestine, lumanarea poate simboliza uniunea generatiilor si a cuplului cu natura.

Lumanarea-unitatii-cu-design-deosebit-248x300.jpgDe obicei, lumanarea unitatii are forma unui pilon, iar lumanarile mai mici pe care cuplul le folosesc pentru a aprinde aceasta lumanare au o forma conica. Lumanarile folosite in ceremonie sunt de regula de culoare alba sau fildes, insa ornamentatiile variaza foarte mult. Unele lumanari prezinta sculpturi complicate si diverse decoratiuni, in timp ce altele sunt mai simpliste. Doua metode comune de a impodobi lumanarea unitatii sunt cu ajutorul unei fraze semnificative sau prin plasarea invitatiei de nunta in fata acesteia. In cazul in care cuplul alege varianta din urma, acesta trebuie sa stie ca multe companii creeaza lumanari speciale pentru ca invitatia sa poata fi sprijinita in partea din fata. Daca te pricepi, iti poti decora singura lumanarea.

O alta idee populara pentru lumanarea unitatii este cu ajutorul unei monograme – numele mirilor sau initialele lor, adeseori insotite de data nuntii. Intrucat aceasta lumanare reprezinta un suvenir minunat, adaugarea unor accente speciale ii sporeste unicitatea si o face mai memorabila. Exista zeci de locuri de unde poti achizitiona lumanarea unitatii, printre care: magazine specializate in nunti, cataloage, magazine de cadouri, magazine care vand lumanari pentru diverse ocazii, florarii, magazine cu obiecte artizanale, retaileri online.

Citește și:  Detaliile care fac diferența între nunta mexicană și restul nunților tradiționale

Multe cupluri aleg sa cumpere si un suport impreuna cu lumanarea unitatii si lumanarile conice. Frumoase si functionale, standurile pentru lumanari sunt adesea realizate din argint sau aur. Acestea reprezinta de asemenea solutia perfecta pentru afisarea lumanarilor inainte si dupa ceremonie. Totusi, nicio mireasa nu doreste sa-si distruga rochia cu ceara fierbinte.

O alternativa draguta la lumanarea unitatii o reprezinta lumanarile cu ulei. Acestea sunt lumanari deosebite alcatuite dintr-un suport de sticla umplut cu ulei. Lumanarea cu ulei poate fi Lumanarea-unitatii-cu-stativ.jpggasita in orice culoare, de aceea este ideala pentru miresele care doresc sa coordoneze si acest element cu schema de culori a nuntii. Lumanarile cu ulei pot fi personalizate cu fraze, numele sau initialele cuplului si data nuntii gravate pe sticla. Acestea reprezinta niste suveniruri de lunga durata care iti taie rasuflarea.

Multe cupluri aleg lumanari si ca marturii de nunta. Pentru un plus de unicitate, poti lua in considerare oferirea unor versiuni in miniatura a lumanarii unitatii drept marturii de nunta. Infasoara lumanarea in tul si ofer-o alaturi de o cutie de chibrituri personalizata. Unele cupluri nu sunt siguri cand vine vorba de locul in care lumanarea trebuie sa fie plasata, cand trebuie s-o aprinda si cand trebuie sa o stinga. Unele cupluri doresc sa aprinda lumanarea la inceputul ceremoniei, iar altele vor s-o faca la sfarsit. Desi poti urma sugestiile preotului sau ale persoanei care oficiaza casatoria, nu exista o alegere gresita sau corecta atunci cand este vorba de lumanarea unitatii.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.