Nunți și mireseImportanța jurămintelor de nuntă în biserica catolică

Importanța jurămintelor de nuntă în biserica catolică

Desi lumea este plina de catolici, aceasta este de asemenea o religie in care multi oameni sunt crescuti, insa pe care nu o practica in mod regulat. Daca esti catolic nepracticant, este important sa iti dai seama de importanta si sensul din spatele juramintelor de nunta. Orice traditie religioasa adaugata la nunta trebuie luata in serios, mai ales daca este vorba de religia intregii familii. Cand discutam despre juraminte de nunta la catolici, incorporam automat si religia catolica alaturi de credintele cu care au fost crescuti mirii.

Intelegerea juramintelor de nunta catolice

Juramintele traditionale de nunta provin de obicei din doua surse, si anume: Biblia si traditia orala in cadrul bisericii, care s-a format in ceea ce practica astazi catolicismul. Desi juramintele de nunta se bazeaza pe scriptura, cuvintele preotului sunt, de asemenea, parte integranta dintr-o ceremonie de nunta catolica.

Aceasta combinatie de temei biblic si traditie a bisericii este ceea ce face ca juramintele de nunta la catolici sa fie unice. In continuare puteti citi alte exemple de detalii care confera unicitate juramintelor catolice, precum si moduri in care puteti face ca propria nunta sa fie memorabila.

Punctul central al juramintelor de nunta la catolici se gaseste adesea in cuvintele preotului. Intrucat majoritatea nuntilor catolice implica o slujba obisnuita, preotul se afla in centrul atentiei pentru mare parte din ceremonie. Preotul are practic trei lucruri principale de facut in timpul juramintelor. In aceasta prima parte a juramintelor, preotul ii intreaba pe mire si mireasa daca acestia se daruiesc unul altuia in mod liber in casatorie. Apoi le cere sa promita ca se vor onora unul pe celalalt in calitate de cuplu casatorit si ca isi vor iubi si isi vor creste copiii in religia catolica.

In timpul partii a doua din timpul juramintelor, cuplul face o declaratie in fata Bisericii Catolice. Apoi mirele si mireasa sunt binecuvantati de catre preot si se citesc juramintele. Juramintele de nunta pot fi ultra traditionale sau scrise de catre mire si mireasa. Depinde in totalitate de preferintele cuplului ce vor spune juramintele, insa multi credinciosi catolici aleg de obicei calea traditionala.

In cele din urma, preotul binecuvanteaza verighetele si se realizeaza schimbul acestora intre mire si mireasa. Acum, preotul poate pronunta cuplul casatorit oficial prin puterea Bisericii Catolice si a statului in care se afla.

Adaugarea propriei mosteniri culturale

juraminte de nunta in biserica catolica

Deoarece credinta catolica este atat de diversa si modificata de catre diferitele regiuni din intreaga lume, multi catolici prefera sa adauge propriile traditii mostenite in familie, precum si personalitatea lor. Multi catolici irlandezi au parte de o binecuvantare galeza din partea preotului lor.

Aceasta poate fi adaugata in juramintele tale de nunta, in cazul in care cauti ceva care sa confere putina individualitate nuntii tale. De asemenea, irlandezii catolici aleg sa faca schimb de verighete celtice, in schimbul celor traditionale din aur si platina intalnite in majoritatea nuntilor. In cele din urma, muzica irlandeza, cum ar fi cea de cimpoi, poate conferi o atmosfera de neuitat receptiei tale.

Catolicii italieni adeseori urmeaza regula conform careia ceremonia si juramintele de nunta trebuie sa aiba loc dimineata. Majoritatea catolicilor din Italia prefera ca nunta sa aiba loc dimineata, deoarece asa ramane mai mult timp pentru receptie. Un alt element unic pe care il puteti gasi in juramintele de nunta la catolici poate fi reprezentat de o rugaciune italiana sau de un imn roman cantat chiar inainte de realizarea schimbului de verighete.

Cerinte

Desi exista foarte putine reguli de urmat atunci cand iti planifici nunta, daca doresti sa incluzi juramintele catolice la nunta, aminteste-ti ca de multe ori este necesar ca atat mirele, cat si mireasa sa fie catolici. Daca nu esti catolic/a, dar doresti sa te convertesti, exista cursuri de catehizare disponibile pentru adulti, ce au loc in tot timpul anului.

Pentru aceste cursuri este nevoie de cateva luni de studiu, insa ele pot fi accelerate daca data nuntii este aproape. Juramintele de nunta catolice pot fi un element frumos la orice nunta, fie ca aceasta are loc in cadrul Bisericii sau in alta parte. Bogata in traditii si pretuita de multe familii, aceasta recunoastere a credintei catolice va face ca nunta sa fie frumoasa si memorabila.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.