Jocurile de strategie – un hobby popular destinat celor care vor șă își extindă gândirea

0
343
Sahul Foto: www.conferencesthatwork.com
Sahul Foto: www.conferencesthatwork.com

Spre deosebire de alte jocuri, fie ca este vorba de cele pe calculator sau de cele pe plansa, jocurile de strategie sunt mult mai interesante si au, chiar daca pare greu de crezut, numeroase avantaje. Si, ca sa sustinem afirmatia pe care am facut-o anterior, sahul este unul dintre cele mai vechi, cunoscute si practicate jocuri de strategie din lume.

Ce este acela un joc de strategie?
Din punct de vedere etimologic, cuvantul strategie, provenit din limba greaca, face referire la tehnicile si tacticile militare folosite inca din cele mai vechi timpuri. Pe scurt, un joc de strategie presupune organizarea atenta a unor actiuni si executarea acestora, la fel ca in viata reala.

Cele mai multe dintre jocurile de strategie imita evenimente din viata reala, insa exista si situatii abstracte. Dupa cum am mentionat si anterior, unul dintre cele mai importante jocuri de strategie din intreaga lume este sahul ale caror reguli precise fac apel la o gandire logica si la capacitatea de a executa corect anumite miscari pentru a ataca „regatul” advers.

De asemenea, exista si jocuri de strategie care pot fi jucate cu carti de joc, iar cele care presupun utilizarea planselor si a miniaturilor sunt cu adevarat fascinante, mai ales ca acestea cultiva fie teme fantastice, fie reprezinta o simulare clara a unor conflicte militare care s-au petrecut si in viata reala.

Care sunt avantajele jocurilor de strategie?
Dupa cum am mentionat si la inceputul articolului, spre deosebire de alte jocuri, jocurile de strategie chiar au numeroase avantaje si reprezinta o modalitate inedita de petrecere a timpului liber alaturi de familie sau prieteni, in special atunci cand este vorba despre jocurile pe plansa, nu cele video.

  • Antreneaza gandirea logica – acesta este un prim si foarte important avantaj al jocurilor de strategie. Insusi numele sugereaza ca, pentru a castiga, este important sa existe o gandire logica si rapida.
  • Jocurile de strategie sunt un ideal exercitiu pentru creier. Avand in vedere ca jucatorul trebuie sa infrunte intotdeauna neprevazutul, acesta trebuie sa fie mereu foarte atent pentru a vedea ce se petrece pe plansa de joc.
  • Imbunatatirea capacitatii de concentrare si a memoriei – reprezinta un alt avantaj foarte important pe care jocurile de strategie il ofera. Concentrarea joaca un rol foarte important si in momentul in care o persoana se concentreaza creierul poate stoca o cantitate mult mai mare de informatii. Jucand astfel de jocuri va trebui sa fiti intotdeauna atenti si concetrati, dar de asemenea va trebui sa memorati anumite lucruri importante.
  • Spiritul de observatie este un atu al celor care joaca astfel de jocuri insa acesta poate fi imbunatatit. In unele situatii, pentru unele locuri de munca, acest aspect este foarte important si daca vreti sa fie imbunatatit, nu ezitati sa jucati jocuri de strategie si sa observati atent fiecare miscare a adversarului.
Citește și:  Cele mai protrivite arome pentru pescuitul la crap

Iar relaxarea vine de la sine, jocurile de strategie dovedindu-se un mod inedit de a petrece timpul liber alaturi de familie sau de prieteni.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.