Jocul piatră, hârtie sau foarfecă, o modalitate de tragere la sorți

0
648
Jocul Foto: elvenezolanonews.com
Jocul Foto: elvenezolanonews.com

Jocul piatra hartie sau foarfeca (en. Rock, Paper, Scissors) reprezinta o modalitate de tragere la sorti. Acest joc este cunoscut in Japonia sub numele de jan-ken-pos si in limba franceza poarta numele de rochambeau. Acest joc foloseste gesturi facute cu mana pentru a se decide cine castiga. De obicei, jocul acesta se desfasoara in doua persoane, insa mai multi pot participa.

Cei care participa spun cu voce tare „Piatra!” „Hartie!” „Foarfeca!” de doua ori, iar a doua oara cand spun foarfeca, sau in loc sa spuna a doua oara acest cuvant, fac un gest ascuns cu mana. Cele trei semne sunt pumnul strans, mana intinsa sau extinderea degetului aratator si a celui mijlociu ca o foarfeca. Cand doi jucatori au facut acelasi semn, jocul se reia.

Piatra (pumnul strans) poate strica foarfeca ( cele doua degete intinse), insa este acoperita de hartie (palma intinsa). Foarfeca poate taia hartia, insa este distrusa de piatra. De fiecare data, cel care are simbolul care poate distruge celelalte simboluri va castiga.

Citește și:  Tehnica de pescuit flyfishing: poate fi practicată în straturile superioare ale apei

Jocul piatra hartia sau foarfeca este unul japonez la origini, luand nastere pe la sfarsitul secolului al 19-lea. Bazele jocurilor cu simboluri facute de mana isi au originea insa din China, in timpul dinastiei Ming (1368-1644).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.