Timp liberJocul piatră, hârtie sau foarfecă, o modalitate de tragere la sorți

Jocul piatră, hârtie sau foarfecă, o modalitate de tragere la sorți

Jocul piatra hartie sau foarfeca (en. Rock, Paper, Scissors) reprezinta o modalitate de tragere la sorti. Acest joc este cunoscut in Japonia sub numele de jan-ken-pos si in limba franceza poarta numele de rochambeau.

Acest joc foloseste gesturi facute cu mana pentru a se decide cine castiga. De obicei, jocul acesta se desfasoara in doua persoane, insa mai multi pot participa.

Cei care participa spun cu voce tare „Piatra!” „Hartie!” „Foarfeca!” de doua ori, iar a doua oara cand spun foarfeca, sau in loc sa spuna a doua oara acest cuvant, fac un gest ascuns cu mana. Cele trei semne sunt pumnul strans, mana intinsa sau extinderea degetului aratator si a celui mijlociu ca o foarfeca. Cand doi jucatori au facut acelasi semn, jocul se reia.

Piatra (pumnul strans) poate strica foarfeca ( cele doua degete intinse), insa este acoperita de hartie (palma intinsa). Foarfeca poate taia hartia, insa este distrusa de piatra. De fiecare data, cel care are simbolul care poate distruge celelalte simboluri va castiga.

Jocul piatra hartia sau foarfeca este unul japonez la origini, luand nastere pe la sfarsitul secolului al 19-lea. Bazele jocurilor cu simboluri facute de mana isi au originea insa din China, in timpul dinastiei Ming (1368-1644).

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.