Timp liberJocul de cărti "Șeptică americană", află regulile și încearcă să joci

Jocul de cărti „Șeptică americană”, află regulile și încearcă să joci

Jocul de carti “Septica” se numara printre cele mai populare jocuri de carti, jocul de carti “Septica americana” reprezentand o varianta a acestuia. Septica este, in general, un joc foarte interesant care dezvolta capacitatea de memorare, atentia si spiritul competitiv.

Din punctul de vedere al regulilor, jocul “Septica americana” este foarte asemanator cu jocul “Macao”. Pentru acest joc se foloseste un singur set de carti. La inceputul jocului se impart cate 5 carti fiecarui jucator, ca si in cazul jocului “Macao”, iar o carte este asezata o carte cu fata in jos, iar langa aceasta se asaza restul cartilor ramase.

Ca si in cazul jocului de carti “Macao”, peste cartea asezata cu fata in sus jucatorii vor aseza cate o carte care are fie acelasi simbol, fie acelasi numar. Jucatorul care nu are ce carte sa dea jos poate trage din pachetul de carti ramase. Daca in cazul jocului de “Macao” jucatorul care da jos asul poate schimba cartea in orice doreste, in cazul jocului de carti “Septica Americana” jucatorul care da jos cartea cu cifra “7” este liber sa aleaga care va fi cartea urmatoare.

Asemanarile cu jocul “Macao” nu se sfarsesc aici. Daca la “Macao” jucatorul care de jos cartile cu cifrele 2 si 3 il obliga pe urmatorul jucator sa ridice (“sa umfle”) din pachetul de carti 2 sau 3 carti, in cazul jocului de “Septica americana” jucatorul care da jos cartile cu cifra 2 sau valetul (J) il obliga pe urmatorul sa ridice doua carti. Jucatorul care da jos un as il obliga pe urmatorul jucator sa stea o tura.

In cazul jocului “Macao”, in momentul in care un jucator mai are o singura carte in mana el este obligat sa spuna “Macao”, in caz contrar el fiind penalizat prin tragerea unei carti din pachet. La “Septica americana” regula este putin schimbata in sensul ca atunci cand un jucator mai are doua carti in mana el trebuie sa anunte pentru a nu fi penalizat.
Scopul jocului de carti ‘Septica americana” este, ca si in cazul jocului “Macao”, ca jucatorii sa dea jos cat mai repede posibil cartile din mana.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. Dupa ce se impart cartile la fiecare jucator, se aseaza o carte jos, ca sa stie cel care incepe ce carte sa dea (culoare sau numar) . Intrebarea mea este, daca prima carte este „2” este obligat sa ia doua carti sus pe langa cele 5 care le are in mana? Sau din prima nu se ia sus???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.