Regulile jocului de cărți baccarat

0
311
Jocul de carti bacarat Foto: www.gambatria.com
Jocul de carti bacarat Foto: www.gambatria.com

Unul dintre cele mai populare jocuri de carti, preferate de majoritatea amatorilor de jocuri de noroc, este jocul de carti baccarat. Se presupune ca acest controversat joc de carti a aparut in secolul al XV-lea, fiind introdus in Franta in timpul domniei regelui Charles al VIII-lea, care a domnit intre anii 1438-1498. Treptat, jocul a devenit popular in intreaga lume franceza, pentru ca mai tarziu sa se raspandeasca in intreaga lume.

Exista trei versiuni ale jocului de carti baccarat, cea mai apreciata versiune fiind intitulata “Punto Bianco”, deoarece este mai simpla decat celelalte doua versiuni numite “Chemin de Fer” respectiv “Baccarat Banque”.
Jocul de carti baccarat poate fi jucat acasa, intre prieteni, in cazionouri renumite si chiar online, fiind unul dintre cele mai apreciate jocuri de noroc online. Daca nu ati mai jucat pana acum baccarat, probabil va intrebati de ce este atat de popular si de ce foarte multe persoane il joaca. Ei bine, regulile acestui joc sunt extrem de simple si pot fi invatate in doar cateva minute. Daca alte jocuri de carti presupun o strategie si o gandire logica, jocul de carti baccarat este mai mult un joc de noroc.jocul de carti baccarat

Regulile jocului de baccarat
Jocul de carti baccarat se poate juca cu 6 sau 8 pachete de carti, fiind un joc la care pot participa mai multi jucatori. Este important sa existe un “bancher” si un dealer. Cartile de joc au valori diferite care insumate formeaza punctajul total al unui jucator. Cartile numerotate de la 1 la 9 au valorile proprii, in timp ce cartile numerotate cu 10 si J, Q si K valoreaza 0 puncte. Asul valoreaza doar 1 punct. Jucatorii sunt nevoiti sa parieze fie pe “bancher” fie pe “jucator” fie pe pozitia “draw” sau “tie”. Dupa ce fiecare jucator a pariat, dealerul imparte cate doua carti atat jucatorilor, cat si bancherului. Valorile cartilor vor fi diferite si in functie de acestea dealerul va distribui cea de a treia carte jucatorilor si bancherului. Mana castigatoare este cea cu valoarea apropiata de 9.
In cazul in care un jucator a pariat pe mana jucatorului, atunci castigul va fi egal cu pariul. Pe de alta parte, cine pariaza pe mana bancherului primeste suma pariata initial, minus 5%. Cine pariaza pe pozitia de egalitate, primeste de opt ori suma pariata initial.

Citește și:  Nodul pescăresc San Diego, se realizează rapid și cu minim de efort

Numele “baccarat” desemneaza mana care insumeaza punctajul 0.
Chiar daca este un joc atat de simplu, baccarat se numara printre cele mai populare jocuri din cazinouri, deoarece jucatorii pariaza sume imense de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.