Animale de companieImagini cu animale sălbatice rătăcind pe străzile orașelor pustii, afectate de coronavirus

Imagini cu animale sălbatice rătăcind pe străzile orașelor pustii, afectate de coronavirus

Izolarea umană conduce animalele sălbatice prin orașe? Multe străzi din orașele din întreaga lume sunt pustii acum din cauza epidemiei de coronavirus. Animalele sălbatice ajung pe străzile în care nu demult era aglomerație și explorează orașele. Ele parcă ar spune: „Natura este din nou a noastră!”

În cele de mai jos puteți vedea câteva videoclipuri în care sunt filmate animalele sălbatice care au ajuns în orașe, care merg pe drumuri asfaltate, prin parcuri. Asta ar putea fi și un semnal de alarmă, în sensul că animalele ne avertizează că și ele au dreptul de a trăi pe acest pământ fără frică, nu numai noi oamenii.

Navigare rapidă în articol:

  1. Animale sălbatice în Veneția
  2. Observarea păsărilor sălbatice
  3. Animalele sălbatice revendică anumite zone din orașele pustii
  4. Care ar fi impactul că animalele sălbatice se plimbă prin orașe

1. Animale sălbatice în Veneția

Delfin prin canalele din Veneția

Conform unui video postat pe social media de Guardian News, în Veneția delfinii înoată liniștiți în apa din canale care nu mai este tulbure din cauza ambarcațiunilor și a gondolelor, iar iepurii și porcii sălbatici se plimbă nestingheriți pe străzile înguste ale orașului.

Nu demult, apa canalelor era noroioasă și tulbure, acum este liniștită și limpede. Acest lucru face ca viețuitoarele acvatice să fie mai relaxate, peștii pot fi văzuți prin luciul ei cum înoată aproape de mal.

Aleile au prins viață cu astfel de animale sălbatice, care par că-și revendică teritoriul de altădată.

Animalele sălbatice aflate în libertate demonstrează faptul că în cele din urmă natura își redobândește iar toate spațiile.

Vezi aici un video cu animalele sălbatice în Veneția:

2. Observarea păsărilor sălbatice

Faptul că păsările preferă să-și facă cuiburi pe vapoare și ambarcațiuni nu este ceva nemaiîntâlnit, însă atunci când vezi că ajung să-și facă cuib lângă oglinda autoturismului, în centrul orașului, rămâi uimit. Dacă pasărea clocește, poate că proprietarul va trebui să aștepte până la eclozarea ouălor și chiar ceva timp după aceea, pentru ca puii să crească. Probabil păsările au ajuns să se bucure de orice zonă din natură, se simt mai libere ca niciodată și astfel își fac cuib oriunde în inima orașului.

Video – Oamenii stau în casă, animalele pe stradă:

3. Animalele sălbatice revendică anumite zone din orașele pustii

Căprioare pe străzile din Japonia, Foto: infobae.com

Faptul că animalele pătrund în anumite orașe se întâmplă în multe regiuni din lume. Asta spune anumite lucruri, cu siguranță ar trebui să ne pună pe gânduri. Animalele sălbatice ne uimesc, probabil natura se vindecă în cele din urmă.

Vezi aici un video interesant cu animale sălbatice care au ajuns în orașele mari:

4. Sute de maimuțe pe străzile pustii din Thailanda

Conform celor de la The Guardian, sute de maimuțe au fost filmate pe anumite străzi din orașul Bangkok, din Thailanda, în timpul focarului de coronavirus. Asta probabil va duce și mai mult la scăderea numărului de turiști, mai ales că acum este și epidemia de coronavirus. Maimuțele par a fi înfometate, în căutare de hrană, iar filmarea pare desprinsă din filmul „Planeta Maimuțelor”.

Vezi aici acest video de pe youtube:

5. Care ar fi impactul că animalele sălbatice se plimbă prin orașe

Porci mistreți pe străzile pustii din Barcelona

Multe animale aleargă pe străzile unor orașe, ceea ce poate încetini traficul, care acum este redus la minimum. Dacă animalele sunt mari, pot provoca îngrijorare sau chiar panică. Dacă sunt mici, atunci oamenii sunt mai relaxați. O problemă care apare însă este aceea că animalele sălbatice ar putea cauza accidente de circulație, dacă trec inopinat strada. Pentru a preveni asta, orice vehicul încetinește, sau chiar oprește, pentru a lăsa să treacă animalul sălbatic.

Filmările oamenilor arată că acolo unde carantina și izolarea au oprit activitatea umană, se întâmplă ceva incredibil – animalele sălbatice petrec mai mult timp în anumite zone din natură, în care le era frică să vină altădată.

În plus, acum prin orașe nu se mai aude zgomotul mașinilor, locuitorii au sesizat că se aude mai bine cântecele păsărilor. Zgomotul și forfota de altădată, din orașele mari, provocau spaimă animalelor sălbatice și păsărilor, iar acum nu mai sunt stresate și își caută hrana.

Problema care apare este că aceste animale pot ajunge să mănânce deșeuri, resturi și gunoaie lăsate de oameni. La asta se mai adaugă și faptul că anumite zone sunt dezinfectate cu soluții concentrate pe bază de clor și alte substanțe chimice, iar unele păsări sau animale mor otrăvite dacă aceste substanțe ajung în organismul lor.

În parcurile din orașele pustii animalele și-au descoperit rapid habitatul natural.

Vezi aici un video cu animale sălbatice care rătăcesc în spațiile urbane:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.